Šta je novo?

Cudno ponasanje monitora

Maverick78

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
319
Svoj stari HP L1706 TFT sam prodao prijatelju koji ga sada koristi na poslu. Monitor je kod mene radio super,a i kod njega vec par mjeseci je radio fino,ali u zadnjih par dana mu se desava cudan problem. Kad ujutru dodje na posao i ukljuci komp,pocne dizati sistem i sve ostalo normalno,ali monitor uopste ne reaguje. tacno se vidi da je podignut sistem,a monitor stoji iskljucen,radi tako jedno 5 minuta od paljenja kompa i onda se sam ukljuci:trust: nakon toga radi sasvim normalno,cak i kad se resetuje racunar.znaci samo ujutru zeza pri prvom paljenju kompa... pokusavao je sa paljenjem i gasenjem na dugme,ali nista,ni vadjenje i vracanje kabla nije pomoglo. pomisli smo da nije graficka(7300gt),reinstalirali drajvere,ali isto nista.... nakon toga je probao i na jednom drugom kompu,ista stvar,znaci prvo paljenje ga zeza,nakon toga radi ok.... eh sad,ujutru mu je zadnjih dana hladno tu u kancelariji,pa mozda monitor nece odmah zbog toga da se ukljuci ili je nesto drugo u pitanju,dal neko mozda ima neki odgovor....?

Imam isti monitor na poslu i desavao mi se sličan problem. Ispostavilo se da je par elektrolita procurelo :bottle: , zamenio sam ih i sada je sve OK.

Poslednja izmena:
Znaci moguce da su elektroliti u pitanju.... a koliko te kostalo servisiranje? i u koji servis nositi kad se tako nesto desi...? malo me crnjak jer sam tek prodao drugu monitor,tacnije mozda prije dva mjeseca,ipak cu ja morati snositi troskove ako bude taj problem,ali Boze moj,samo nek proradi kako treba....

Poslednja izmena:
Ja sam ga sam popravio, tako da ne znam gde bi mogao da ga odneseš. Nije to neki komplikovan zahvat, najteže je naći na koju foru se otvara monitor, posle je lako, videćeš i sam ako je neki kondenzator iscureo

P.S. Koliko se ja sećam, HP se dosta lako otvara.

Poslednja izmena:
Ja sam ga sam popravio, tako da ne znam gde bi mogao da ga odneseš. Nije to neki komplikovan zahvat, najteže je naći na koju foru se otvara monitor, posle je lako, videćeš i sam ako je neki kondenzator iscureo

P.S. Koliko se ja sećam, HP se dosta lako otvara.

Hvala ti puno na pomoci! :) upravo je to i bio problem,znaci dva kondenzatora su otisla,zamjenjeni su i sad monitor radi normalno :) u jednom servisu mi naplatio covjek 600 dinara,dobro sam prosao :) ipak sam ja momku tek prodao monitor,pa me malo crnjak pukao bio ako je monitor riknuo,ali nije hvala Bogu. hvala Jera jos jednom!:)

Nema na čemu!

Nazad
Vrh Dno