Šta je novo?

Cudni hp toneri?

joojant200

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
865
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16
Tablet
Lenovo t something
Mobilni telefon
Sljamsung S23
Pametni uređaji
Fenix 7s pro ss, Xbox series X
Dobili smo na poslu 'cudne' HP tonere, kupujemo original, a ovi sto su stigli zadnji put:
- holografska nalepnica je cudna (deluje kako hand made - nema presijavanja original nalepnice i ne pise original toner na njoj)
- Na kutiji nema uvoznicke deklaracije
- Broj tonera sto pise na kutiji nema na toneru (nema nikakav broj)
- Prilikom otpakivanja slicno je kao original ali nije original (mora se makazama seci kesica i listic za toner ne stoji dobro)
- IZ AVIONA SE VIDI da je kaseta koriscena, stari prazan toner koji sam izvadio izgleda 10x novije od ovog sto stize.
- Odmah na prvom otisku je poceo ostavljati linije na papiru.

Interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo i da li je u pitanju hp recycled (moralo bi pisati a ne pise nigde?) ili fake hp? I ako je fake da li je domaci ili strani?

Ja upravo bijem mozak sa slicnim

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=2285652#post2285652

Kazi mi samo gde se nalazi taj hologram i gde na kutiji/kaseti pise broj tonera?

Mene buni sto sam pre godinu dana kupio crni + 3 color tonera u istoj radnji, crni sam koristio do sad i bilo je sve OK.
Novi crni sam kupio sad i ubacio ga plus ova 3 color tonera kupljena ranije (jer su se start-up toneri konacno istrosili), i sada stampa bledo do zla boga.
Comp ih prepoznaje kao pune tonere i na prvi pogled mi ne izgledaju korisceno (mada bas i nemam mnogo iskustva sa istima).

Trenutno lovim majstora iz ovlascenog servisa da dodje i pogleda i stampac i tonere jer me dovodi do ludila dosije X situacija.....

Ako ste ih kupili kao original, lepo slikaš tonere, napišeš ovo sve šta si napisao ovde i pošalješ email HP-u. Ako oni kažu da su toneri fake, pošalješ email prodavcu i tražiš normalne tonere.

Obično se ovakve stvari dešavaju na tenderima. "Falš" toneri su postali svakodnevna pojava danas u Srbiji. Ja sam gomilu takvih tonera dovodio u radno stanje kolegama koji su ih kupili za dalju prodaju pa imali probleme. Vrati ih, ili ako je tender, malo "pritisnite" dobavljača. On sigurno zna u čemu je problem.

@fanatic

Hvala - znaci nismo jedini :)
Bas ima mastovitih ljudi...vidim da cak i sa najobicnijim papirom ima problema, isto or.pak a kad otvorim razlicit kvalitet papira :/ Nije da ja to nesto zagledam, ali jednostavno vidi se na prvi pogled, i toneri i papir...

molim te odmah zovi HP kancelariju jer jesu uvezeni falsifikovani HP toneri. Mi nemamo pravo da to uradimo ali ti i slični tebi kao krajnji korisnik imate potpuno pravo.

toga je uvek bilo i biti ce.
to prelomi noge onome ko je u firmi uzeo pare - procenat da bi se poslovalo sa doticnom firmom.

Update: Dobavljac je tvrdio da je to Original i stigao mi je jos jedan identican toner, pa sam predlozio da se toneri posalju HP-u na ekspertizu ili da se komisijski otvori taj "Original" koji sam dobio, pa sam tek onda dobio Original umesto tog "Originala" :/

A toliko je "originala" ušlo u Srbiju.

Cesto se toneri firmi tipa Future Green i slicnih pokazu boljima nego ti nazovi orginali. Ako ne budes mogao to da resis, donesi ih do mene, jos sam na staroj adresi, da vidim jel mogu da ih popravim

Sredjeno doduse uz dosta burgijanja...

btw: Ako je futura green - svetlo zelena kutija?, moja iskustva i sa njim su srednje zalosna ;)

Nazad
Vrh Dno