Šta je novo?

Cudne voltaze i temperature (HW Monitor, Core temp itd..)

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Konacno mi stigla graficka kartica pa sam osposobio novi komp iz potpisa, za sada sve fercera, al imam jedan "problem" u BIOS-u su ocitavanja skroz redovna za sve, al iz Win-a dobijam ovako nesto :D

Sp56TIz.png

Ludilo voltaze :D
A tek temp ko da zivim na severnom polu :D

Sta bi mogao biti problem ?

Takodje mali OT da nepravim jos jednu temu, memorija iz potpisa radi na 1333mhz kada je na auto, mogu slobodno samo mnozilac da promenim u bios-u da radi na 1600mhz kako bi trebalo ?

Problem je program koji ne zna da čita senzore(različite ploče, različiti senzori, različiti bios....) tvoja proča je relativno nova pa programi još ne prepoznaju senzore, najbolje probaj program od ploče ili Aida64, HWINFo

Inače voltaže tačno možeš izmeriti jedno unimerom.

Probaj everest uglavno je dosta tacan.

Probao sam update BIOS-a na zadnju verziju, skinuo jos par programa za izcitavanje statistika i svi pokazuju ove pogresne vrednosti :(
Jer Win 8 problem ?
Ima neko ideju ?

cekaj neku noviju verizju pomenutih programa posto ocigledno ocitavaju podatke sa greskom. nema ti druge pomoci tu.

Skini Easy Tune 6 sa sajta za tvoju plocu.

Skinuo sam zadnji Easy Tune(boze pomozi kako ruzan interfejs :D Isto ko i VIA-a audio settings, pobogu u kom veku oni zive ?).
Voltaze su sada ispravne
63N2fAr.png

Al temperature su jos uvek pogresne, zasto ima samo 2 uopste ?
iRJDdR0.png

A evo slike posle 20-tak minuta stress test-a, cak do 40c skoci temp :D Ocigledno neki offset nevalja, treba dodati 20-tak stepeni na to za realno stanje :D

ByZ70Pc.jpg

Poslednja izmena:
U pravu si imam i ja tu rugobu u svom kompu:D
Izgleda da su ovo pravili kada su izasli prvi dual core procesori i tu stali.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno