Šta je novo?

Cudna stvar u vezi MSI 770-C45?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Radi se o mojoj ploci. Na njoj postoje dva switcha,prekidaca za klokovanje. Kada su ukljucena sve je ok.Kad ih ugasim cudne stvari se desavaju i to samo u igricama.Odjednom krenu da se javljaju neki artiefecti,plavo,crveno,blinkanje i svetlucanje na monitoru,ali samo u igri.Tada system zabaguje,blokira,mora da se restartuje cak se javlja i plavi ekran. Ne mogu da verujem da ako se ne odradi klokovanje ne mogu da se poteraju igre,posto je moja konfiguracija sasvim OK. Ovo se desava nakon par minuta igranja.Ponavljam kad su prekidaci ukljuceni sve radi bez ikakve greske.
Sta bi to moglo da bude,da li je neko od vas imao slicna iskustva?

Pa i nije neka raketa od sistema, zavisi koje igre to baguju i pod kojim uslovima.

Ti prekidaci za OC se ne koriste, obavezno se OC radi iz BIOS-a. Vrati u normalnu poziciju i nadji na forumu teme za OC Athlona, ima ih dosta.

Ja imam 870-C45, klok radi iz BIOS-a, a ne preko tih prekidaca...:)

U pitanju je PES 2013 ili ovaj novi hitman. Iskljucio bi ja te prekidace,ali sve poblesavi kad ih ugasim,samo u igrama,kao sto sam opisao gore! A inace obe pomenute igre rade bez ikakvih problema,sve dok god ne ugasim prekidace.

Znaš kako se kaže narani kučiće i ništa nediraj :) . Šalim se ali kad je već takva situacija bolje da ostaviš tako nego da vraćaš prekidače .

Ček da vidim jel sam shvatio problem. Hoćeš da kažeš da se čudiš zašto novije i jače igre rade lošije kada kompjuter radi na nižim performansama a rade dobro kada se kompjuter ubrza ?

Ne rade losije. Nego rade 5 min. kako treba,bez ikakvih problema. Nakon toga pocnu da se javljaju artiefekti ili jednostavno blokiraju same igre, pa onda i ceo komp.Samo restart pomaze. Nista od navedenog se ne desava kada ukljucim ta dva switcha. Samo ne znam od kad je to PES toliko zahtevan. I na prethodnoj kartici MSI 3850 je radio odlicno a ne sada na 6770.

čovječe, lepo ti piše u uputstvu za ploču da su to OC prekidači i kakav je njihov default položaj.
ukoliko parametre sistema odredjuješ iz biosa , ne pomeraj ih nikako.

koliko se sećam , imaš više položaja , 5, 10 ili 15 procenata povećanja takta cpu i memorije .
naravno , to je samo za ljude koji nemaju apsolutno nikakve veze sa podešavanjem kompjutera + koji imaju velike sreće da njihove komponente mogu da rade na nenormalnim podešavanjima koja uključuju i povećanje pci-express magistrale i ostalih kerefeka .

daklem, kao što reče cenjeni kolega odozgo, narani kučiki i ič ne diraj. a ako ne znaš o kom se vicu radi,
pogledaj u uputstvu za ploču koji je default položaj tih džamper prekidača i nikad ih ne pomeraj odatle ,
a promene taktova radi iz biosa , kao svi konzervativni kompjuteraši .

Ljudi moji,ja ne znam da li vi mene smatrate za totalnog laika ili ne razumete sta pricam!? Nisam hteo-radio nikakav overclock ni iz biosa ni iz bilo kog softwera. Samo kazem da kada su ona dva OC switcha na ploci u polozaju on sve je ok,kada su u polozaju 1 2, tj. iskljuceni nastaju problemi o kojima pricam!

Sad tek vidim da je moguce da sam se presao. Izgleda da su ti prekidaci ukljuceni kada su u poziciji 1 2 na dole, a ne u poziciji on na gore. Provericu kad dodjem koci...U slucaju da sam pogresio,izvinjavam se za komentare iznad.

@Canonada
procitaj ovaj deo opet i zapitaj se zasto bi ti to tako radilo XD. Drugo mislim da po defoultu kada uzmes novu plocu to ne bi trebalo biti ukljuceno tako da ako nisi ranije dirao sigurno nije sada upaljeno ;)
to je samo za ljude koji nemaju apsolutno nikakve veze sa podešavanjem kompjutera + koji imaju velike sreće da njihove komponente mogu da rade na nenormalnim podešavanjima koja uključuju i povećanje pci-express magistrale i ostalih kerefeka .

Nazad
Vrh Dno