Šta je novo?

Cudna poruka

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Naime kada zelim da pokrenem neki program (Word,neku igru,internet explorer...) windows izbaci poruku:

"Neki program":"nesto"_exe.exe-Application Error

The instruction at "0x012a2eda" referenced memory at "0x0000000".The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program
click to CANCEL to debug the program

U cemu je problem?

Najverovatnije ti je neispravna memorija . Testiraj je sa Gold Memmory.

Ejjjjj, i meni se to desava ponekad u poslednje vreme!!!
I ja se pitam zasto???Pomislio sam na memoriju,ali nisam imao vremena da proverim.Preinstalirao sam win i opet isto-povremeno-znaci-nije do win-a,to sigurno!

=Ivan= je napisao(la):
Najverovatnije ti je neispravna memorija . Testiraj je sa Gold Memmory.

pojasni malo... :smash:

Memorija, i meni su se iste stvari desavale (i mnoge druge). testirao sam sa
Gold Memory i nasao je 372 error-a :zgran:.

Pre bih rekao da je to zapušteni sistem koji polako puca nego neispravna memorija.

sistem odrzavam i cuvam kao oci u glavi...i jel moze tu nesto da se popravi?

@CHOTY
Poslusaj coveka i iztestiraj memoriju sa GoldMem testom, pa cemo kasnije da pricamo. Inace jedino mozes da pokusas reintstalaciju celog sistema, mada moze da ti tu zakuca memorija, pa da onda upropastis dobar sistem za dzabe.
Ako je memorija crkla ili crkava, tesko da je mozes popraviti (tacnije nikako), a ako je sistem (mada sumnjam), naravno da moze.

ok,testiracu pa cu vam reci...pozdrav!

Moze i Memtest ako imas Hireen.

Sad si ga bacio u rebus 😀

e bas.

Testirao sam sa Gold Memory- 0 erors.
Znaci-nije memorija?Mada interesantno,vise mi se ne pojavljuje:"The instruction at "0x012a2eda" referenced memory at "0x0000000".The memory could not be "read"

Trazi se strucno misljenje ipak...

Ovde se ne zna ko kome prica.
@EM2000
Ako je tako, onda Windows polako pocinje da puca. Bar se meni tako desilo jedno 3-4 puta. 🙂

Ako je do memorije probaj onu foru sa ciscenjem memorijskih kontakata sa gimicom i to tvrdom (ako ti je memorija starija pa se to desava zbog oksidacije matala) ima bas upustvo na forumu ali ne mogu da ga nadjem.Mislim da je u F.A.Q. sobi.

Wolfman je napisao(la):
Ovde se ne zna ko kome prica.
Zna se.I ja sam se pozalio na isto,pa da nebi otvarao novi tread raspravljamo ovde svi zajedno. :wave:

0% errors

C-H-O-T-Y je napisao(la):
Naime kada zelim da pokrenem neki program (Word,neku igru,internet explorer...) windows izbaci poruku:

"Neki program":"nesto"_exe.exe-Application Error

The instruction at "0x012a2eda" referenced memory at "0x0000000".The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program
click to CANCEL to debug the program

U cemu je problem?

Nije nimalo čudna poruka. Budi zahvalan na tome što uopšte imaš poruku.
U rebusu sam što se tiče Splinter Cell: Chaos Theory. Dobijam generičku poruku. U daleko boljoj poziciji si.
Elem, koja konfiguracija, koliko RAM-a, koji OS, koliki je pagefile, odnosno virtual memory? Specifikuj, pa da idemo dalje.
Verovatno nije u pitanju problem do hardware-a, nego do software-a.

Ja da reinstaliram XP samo zbog toga nemam zivaca a ni vremena... Sta hoces da ti kazem koja mi je konfa? Sigurno nije u tome problem... Dobro,bar nisam sam u ovom ******-u...

Velika verovatnoca da je sistem u pitanju, ali mozda te i hard priprema za svoju poslednju zelju.

ne priprema se... reinstalirao sam Win i poruka se mnogo redje pojavljuje... ali to jos uvek nije resenje problema.

Nazad
Vrh Dno