Šta je novo?

cudan, uporan problem (UTP, ADSL)

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
Dakle ovako:
UTP cable od 16m kupljen u X radnji pre 4 dana, radi povezivanja sekundarnog racunara na adsl vezu, preko 4 port router modema, sve radilo ok. Sutradan odem u Y radnju (navodno top za cable stvari) da skratim ovaj cable od 16m na 13m (i zamenim konektore, jer su ovi iz prve ispadali cesto), i kupim jos jedan od 20m ... povezem i ni jedan ne radi, tj. evidentirani su da su ukljuceni, ali nema protoka... sistemom eliminiacije vidim da jedina promena od dana kada je onaj prvi radio, promena konektora. Vratim se ja u Y radnju i kazem da ne radi ovaj skraceni cable (koji je pre radio) i ovaj novi.Oni provere na aparatu, sve radi, ali ih ipak nagovorim da zamene konektore... Probam opet sa tim novim konektorima, opet ne rade :mad: ....
Sad imam 33m UTP cabla koji ne funkcionisu za adsl net, a u radnji kazu da po njima sve stima....Sta raditi, ideja?
hvala

Jesi li im naglasio za šta ti treba kabl? Ne krimpuje se kabl uvek isto, tako da su ti možda nehotice promenili raspored parica.

naravno, sve sam im opisao kako sta prvi put, a drugi put ponovo i pritom jos doneo kablove koji rade, koje sam kupio kod drugih ljudi...
znaci, glavna stvar koja mi nije jasna, zasto je kabel radio dobro prvi put, a onda taj isti kabel, samo skracen nece da radi...i nakon novih konektora opet...

ja sam sa burazerom pokusao da se vezem preko dvoportnog adsl rutera, na razdaljini smo od 20 metara, nije radilo, jednostavno racunari nisu videli mrezu. kada sam adsl ruter i nase masine vezao na svic sve je profunkcionisalo...

Mali HoBiT je napisao(la):
ja sam sa burazerom pokusao da se vezem preko dvoportnog adsl rutera, na razdaljini smo od 20 metara, nije radilo, jednostavno racunari nisu videli mrezu. kada sam adsl ruter i nase masine vezao na svic sve je profunkcionisalo...

to bih jos i razumeo da mi se desilo..
ali ja sam sebe povezao sa jednim UTP i preko drugog porta buraza, sa onim kablom sto sam prvi put kupio (16m) i sve je radilo ok...e sada, kada sam ga skratio, u drugoj radnji, isti kabel ne radi...odnesem ga ponovo da pregledaju, kod njih radi naa onom tesetru... :wall: :crash: :bottle:

Da ti nije mozda problem sto je UTP kriptovan kao ukrsteni a treba normalno ili obratno. Zovi tehnicku podrsku, koliko sam shvatio zivis u NS pa ti nece biti skupo, mozda ti i pomognu. :smoke:

A da proveris ti te mrezne kartice?! Desavalo mi se dosta puta da jednostavno mrezna "ogluvi" ili daje mali snagu i nece da radi, dok sa kracim kabelom radi... Zamenim mrezne, sve proleti.

moguce..mada je radila sa kablom od 16 m, a sada ne radi sa tim istim, samo skracenim za 3m, kod druge firme..

evo samo da izvestim..
resen problem. kako? vratio sam kablove u onu prvu firmu koja mi je prodala onaj jedan od 16m i trazio da mi vrate konektore njihove i da ih oni povezu (posto sam jako puno zivaca potrosio na ovo, dozvolicu sebi da oruzim tu drugu firmu, imenovanjem iste) dakle u Milenijumu sam resio problem... Lik cim je pogledao skontao da ne valja , a istu stvar sam rekao njemu kao i onima u Tehnotroniku koji BLAGE veze nemaju (mozda sa TEHnologijom i tronikom da, ali sa stavljanjem konektora nikako)...znaci u Tehnotronik sam dva puta nosio i nisu mi funkcionisali kablovi, u Milenium , odmah sredili ljudi... koliko sam se samo iznervirao i nasetao zbog sugavog Tehnotronika...da me ne mrzi , otisao bih opet do njih i svasta im rekao..al hladno je, zato... :bottle:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno