Šta je novo?

Cudan problem?

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
415
Momci imam cudan problem.Kada kabl sa slike prikljucim na plocu,gde mu je mesto,ima struje na maticnoj ali nista vise od toga.Nece da se upali,ventilatori se ne vrte.
Kada ga iskljucim,normalno se pali i kompjuter radi.Za sta sluzi ovaj prikljucak i zasto se to desava?
2j2bv5l.jpg

Poslednja izmena:
Veruj mi, nije mu tu mesto. ;)

To nije čudan problem ni malo. :)

Taj kabl služi da napaja 3.5" floppy ili slične uređaje (front panel, PCi kartice, čitače kartica itd) a konektor na ploči služi da napaja ventilator na procesoru ili dodatno. Tako da si dva izvora struje spojio. Imaš više sreće nego serviserskog iskustva što nisi slalio ploču i ili napajanje.

Auu,imao sam srece :p
E sad kada palim komp,izadje mi CPU fan error,a kuler se vrti,normalno radi.
Zasto to prikazuje?

Možda si oštetio senzor za broj obrtaja? Ploča šalje 12V ventilatoru a ne može da očita povratnu informaciju na koliko se vrti. Ti si 12V i 5V doveo na konektor na ploči gde je trebalo nakačiti ventilator a ne dovoditi struju. Ako je ploča pod garancijom, ponadaj se da nadležni ne čitaju ovaj forum i reklamiraj ploču.

Nije pod garancijom.
U biosu ocitava broj obrtaja bez problema.Kuler normalno radi,samo to se pojavljuje.
Jel moze sta da steti,i ako radi bez problema?

Sreca sto nesto nije crklo. :)

Sreca sto zaista nisi spalio nesto. Velika lekcija naucena za buducnost;)

Koja je ploca u pitanju? Ustekaj konektor od kulera gde pise FAN0 na ploci.

Za ovaj flopi konektor si legenda, to moram da napomenem.. :d Ubuduce skidaj User Manual sa neta za ploce sa kojima radis ako vec nemas nikakav u pisanoj (stampanoj) formi.

Ljudi,hvala Vam svima na pomoci.Resio sam problem :D Na pogresno mesto sam prikljucio kuler od procesora.
Sada je sve ok,ne prijavljuje vise onu gresku.
Jedan mnogo velika lekcija za mene.

Vrh Dno