Šta je novo?

Cudan problem

Borat

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2009
Poena
290
Imam Sbb D3 i Samsung LCD 94cm pored njega na metar se nalazi racunar sa ADSL internetom.Desava se da u vecernjim satima se pojave crte na D3 signalu i kruze po ekranu (znaju biti mnogo slabe i male,a znaju biti bas ogromne po 10 cm u sirinu).E sad kad se te crte pojave na TV-u u istom momentu ADSL internet radi ocajno(sporo otvara stranice,download se uspori na min. vrednost).Racunar je povezan sa HDMI kablom koji je prikljucen za LCD televizor,i jos jedan spoljasnji hard je prikjlucen preko usb-a 2.0 u LCD televizor.Bili su majstori iz Sbb-a i rekli su da proverim struju kad se te crte pojave da nije mozda do napona (to smo probali i nije do toga).Inace ovo sve ovako spojeno radi sigurno vise od pola godine,nikad nisam imao slicnih problema.Ovaj problem se javlja samo u vecernjim satima i molio bi ako imate bilo kakav predlog da probam nesto da uradim,jer vec postaje cudno i iritantno.

Poslednja izmena:
Kada se javi problem isključuj iz struje jedan po jedan uređaj dok ne nestanu linije. ADSL router/modem, komp...
Probaj da otkačiš i HDMI kabl.

Kada se javi problem isključuj iz struje jedan po jedan uređaj dok ne nestanu linije. ADSL router/modem, komp...
Probaj da otkačiš i HDMI kabl.
Sve sam to probao,jedino sto sam primetio je da kad izvucem hdmi kabl iz televizora crte postaju slabijeg signala ali ih opet ima samo su manje izrazene.

Je l' ima crta kad izvuces sve iz TVa (osim HDDa) i pustis film sa HDDa

Je l' ima crta kad izvuces sve iz TVa (osim HDDa) i pustis film sa HDDa

nema crta kad gledam film sa hdda i kad stavim obicnu kablovsku,crte se samo javljaju na d3 signalu.Izgleda da mu neki djavo smeta,al nikako da provalim sta.

Mozda nesto nije u redu sa samim signalom kablovske. Pozovi ih da dodju i probaju novi D3 prijemnik a usput i da izmere ulazni signal u tvoj stan/kucu. To im je 5minuta posla a mozda resi problem.

Moze da bude problem i neki frizider, bojler ili tako nesto sto je na istoj fazi, ako si u zgradi uopste ne mora da bude u tvom stanu ...

Moze da bude problem i neki frizider, bojler ili tako nesto sto je na istoj fazi, ako si u zgradi uopste ne mora da bude u tvom stanu ...
Slazem se. Meni recimo zvucnici u sobi reaguju cudnim zvukom(krcanjem), kada god neko upali svetlo u kuhinji koja je na drugom kraju stana. Struja zna da bude veliki problem, pogotovo ako su instalacije stare.

Slazem se. Meni recimo zvucnici u sobi reaguju cudnim zvukom(krcanjem), kada god neko upali svetlo u kuhinji koja je na drugom kraju stana. Struja zna da bude veliki problem, pogotovo ako su instalacije stare.

hmmmm to smo svi prvo pomislili ali sam sa produznim kablom sproveo komsijinu struju i crte su opet bile tako da sam to odma eliminisao.Evo danas su se pojavile na 10 minuta i u tom momentu net je izgubio skroz konekciju pa se vratio posle 2 minute,stvarno vise nisam pametan sta raditi...

hmmmm to smo svi prvo pomislili ali sam sa produznim kablom sproveo komsijinu struju i crte su opet bile tako da sam to odma eliminisao.Evo danas su se pojavile na 10 minuta i u tom momentu net je izgubio skroz konekciju pa se vratio posle 2 minute,stvarno vise nisam pametan sta raditi...
A sto se tice SBB majstora oni su bili vec dva puta i kazu da nije do njihove kablovske nego da neki signal ometa D3 ali evo nikako da otkrijem sta je.
Jedino gde sam primetio neke promene kod tih smetnji kada se pojave, jeste kada sam izvukao HDMI kabl iz tv-a one su postale mnogo slabijeg inteziteta ali su i dalje tu.

Ovaj problem se javlja u toku dana,noci nema pravila.

Poslednja izmena:
mozda ti komsija ima radio stanicu :)
Salu na stranu imas neprijatan problem.
Da li si pokusao da ugasish adsl modem iz struje i povadish mu kablove ?
Usput da niste u poslednje vreme kupili novi elektricni uredjaj ? Ili komsija zid do tebe?

Jako cudan, i sto kaze kolega to3a, neprijatan problem. Jedino kada se pojave te linije probaj da iskljucujes uredjaj po uredjaj iz struje. I bezzicni telefon ako imas iskljuci i bazu. Probaj tako, mozda otkrijes sta ga ometa. To je ono sto bi ja uradio.

Jako cudan, i sto kaze kolega to3a, neprijatan problem. Jedino kada se pojave te linije probaj da iskljucujes uredjaj po uredjaj iz struje. I bezzicni telefon ako imas iskljuci i bazu. Probaj tako, mozda otkrijes sta ga ometa. To je ono sto bi ja uradio.

iskljucio i bezicni telefon i opet isto.U momentu kad se pojave crte sve osim d3 i lcd televizora sam izvuko iz struje (modem,racunar,kuvalo za vodu,zvucnike,vanjski hard disk i hdmi kabl iz tva) i crte su jos tu.

Meni to i dalje smrdi na ispravnost samog D3 prijemnika(aparata) ili samog signala. On je taj koji signal iz kabla prenosi na sliku, a ako kazes da na obicnoj kablovskoj nemas taj problem, onda samo D3 prijemnik moze biti taj koji pravi te linije. Mozda on brljavi sa izlaznim signalom. (svojevremeno sam radio u kablovskoj i video razne probleme koji se manifestuju na samom aparatu (tv-u) usled loseg signala).
P.s. Nisi jedini sa tim problemom
http://www.elitesecurity.org/t283136-4

Meni to i dalje smrdi na ispravnost samog D3 prijemnika(aparata) ili samog signala. On je taj koji signal iz kabla prenosi na sliku, a ako kazes da na obicnoj kablovskoj nemas taj problem, onda samo D3 prijemnik moze biti taj koji pravi te linije. Mozda on brljavi sa izlaznim signalom. (svojevremeno sam radio u kablovskoj i video razne probleme koji se manifestuju na samom aparatu (tv-u) usled loseg signala).
P.s. Nisi jedini sa tim problemom
http://www.elitesecurity.org/t283136-4

Hvala! Videcu sa ovima iz SBB-a oni kazu da nije do njih...svako ima svoju pricu ,a ovi iz telekoma su proverili sve i kazu da je net ispravan ali me i on zeza.Da li mozda moze da bude do samog sistema windowsa da mi net gubi konekciju i da slabije radi?

izgleda da je kvar bio skart kabel od d3 do tv-a :D

Vrh Dno