Šta je novo?

cudan problem u vezi neta...

takashi miike

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2003
Poena
619
ovo je pocelo da se dogadja u poslednjih nedelju dana, pa ako neko ima ideju o cemu se radi bio bih vrlo zahvalan..

u pitanju je adsl, neobee, preko usb modema na 1 racunaru +laptop koji je povezan u mrezu crossed kablom. kada surfujem na bilo kom od 2 racunara i kliknem da se otvori neka stranica, firefox izbaci momentalno gresku Server not found i kad isklikcem 2-3 puta try again on je onda ucita. Isto se desava i na Operi. Na primer kliknem 5-6 linkova da se otvaraju u background tabovima, od toga ce pola biti `not found` pa moram rucno da kliknem jos par puta na try again da bi ucitao... to se desava u otprilike nekih 30% kliknutih linkova.

kacio sam i 3. racunar/laptop na istu konekciju, zamenjivao ih, ali na svakom se to desava. ne znam da li je do neobeeja, mrzi me da pricam s njihovom podrskom jer nista mi nikad nisu rekli pametno, ili do nekih podesavanja modema koja su se promenila, nemam stvarno ideju.

inace to nije samo kod surfa, nego generalno kod neta, npr. onaj weather gadget kod viste kad treba da se refreshuje, on ponekad ispise ono `service not available` da bi na sledecem refreshu ucitao stanje...

nema nikakvih virusa, na racunaru koji je povazan s usb modemom stalno radi updateovani kaspersky, a i problem se ne desava kad laptop odnesem negde i prikopcam na neki drugi net...

eto.. pa hvala unapred na pomoci

I meni se javio identičan problem pre mesec dana. Prvo mi uopšte nije radio ADSL, pa sam saznao da je Telekom montirao novu (kinesku) opremu u centralama, i da je potrebno da uradim update firmware-a na ruteru (Linksys WAG200G). Nakon update-a sam dobio net - ali sa invaliditetom koji je opisao user takashi miike. Iz Novog Sada sam, provajder hteobee.net

Vrh Dno