Šta je novo?

Cudan problem sa WLAN-ADSL-om. help please :(

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Ovako. Prikljucen sam na ADSL. ADSL link dolazi do RUTERA koji je povezan sa WLAN (wireless lan) stanicom. Napravljen je WLAN kako bi se obezbedio internet pristup svim racunarima u kuci. 2 Desktop, 1 laptop. Problem je sledeci: Veza izmedju stanice i kompjutera (napominjem, NE ADSL VEZA) se ponekad, potpuno randomly iskljuci... Znaci moze za 10 min??? Moze i za 2 dana, ali iritirajuce je, jer kad ostavim neki download, dosta puta zateknem problem koji cu da navedem u sledecoj recenici. Kompjuter naprosto, zablokira. E sad, to se desava sa SVIM racunarima, ponekad, kada jedan zablokira, zablokiraju svi...:trust:

Mislim, da se neko mesa u Wireless vezu, al nisam strucnjak...

Moze li neko da pomogne???:eyebrows:

Mislim da je ipak u pitanju kvalitet rutera.
Koji ruter imaš?
Kod mene npr. Linksys WAG200G Wireless Getaway nikada, ponavljam, nikada nije prekinuo transfer, što wire, što wireless. Jednostavno, radi ko sat, kroz zidove, na 15 m, nema pucanja veze.
Možda je u pitanju i interferencija na frekvenci rada rutera, ali ne bi trebalo da dolazi do iskakanja.
Ne znam, probaj da uzajmiš neki drugi ruter, pa probaj kako ide sa njim.

Poslednja izmena:
Imam Pheenet ruter. jel to bedno???:bottle:

Pa..... kako bih ti rekao......:D
Probaj da uzajmiš od nekoga neki kvalitetniji, npr. Belkin, Linksys, D-Link,...., pa onda probaj sa njim. Ako nema pucanja, to je to.
Ajd pa javi.

uffff, od koga to da nabavim :(
aj thx for help

E da, to mi se nije desavalo prvih, godinu - godinu-ipo dana...

Poslednja izmena:
uffff, od koga to da nabavim :(
aj thx for help

E da, to mi se nije desavalo prvih, godinu - godinu-ipo dana...

Ako ti se nije dešavalo sa datim ruterom 2 godine, a onda počelo da zeza, možda je problem softverske prirode.
Jesi li nešto neposredno pre toga instalirao ili čačkao oko mreže?

par puta je davao error u kome kaze da je nastao konflikt oko IP adresa, tj da neko vec ima moj IP adresu, a to bi mogao da bude moj brat, u sobi do mene. Tad sam stavio manuelno adrese... Da vratim na automatic...

Ponavljam, nije stvarno problem da se veza prekine...pa vrati nakon 1 sekunde, ok, tad ce mi se download nastaviti, nego je problem to sto stane veza, i ZABODE KOMP ***!!!!! A, ponekad zabodu SVI.

par puta je davao error u kome kaze da je nastao konflikt oko IP adresa, tj da neko vec ima moj IP adresu, a to bi mogao da bude moj brat, u sobi do mene. Tad sam stavio manuelno adrese... Da vratim na automatic...

Ponavljam, nije stvarno problem da se veza prekine...pa vrati nakon 1 sekunde, ok, tad ce mi se download nastaviti, nego je problem to sto stane veza, i ZABODE KOMP ***!!!!! A, ponekad zabodu SVI.

Ništa te ne košta da vratiš.:D
Ajd probaj pa javi.

MA vratio sam, ali i dalje je isti problem. Slusaj Ringe RAja, stvarno ne bih vise da te smaram. Pogledacu s tim covekom koji je to doneo i ugradio, pa nek on popravi. Hvala puno na podrsci

Nazad
Vrh Dno