Šta je novo?

Cudan problem sa napajanjem

nikola123

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
159
Evo ovako kupio sam pre mozda dva do tri meseca napajanje lc-600h sa obzirom da moja konfiguracija nije mnogo jaka tako da ovo napajanje moze da je podrzi bez problema. E sada javio mi se drugi problem kada opteretim racunar slika na svim televizorima u kuci pocne da igra. Kada izvadim i stavim drugo napajanje taj problem nestane. Napajanje je bilo na reklamaciji ali se opet isto desava. Da li zna neko u cemu je problem sa ovim. Hvala unapred.

WTF pa gde ti živiš :p morao sam.Očigledno je problem u kućnoj instalaciji,možda bi rešio problem sa nekim stabilizatorom.

WTF pa gde ti živiš :p morao sam.Očigledno je problem u kućnoj instalaciji,možda bi rešio problem sa nekim stabilizatorom.

Hahaha kavke to veze ima gde zivim. Zivim u Uzicu u centru grada na osamnaestom spratu. Ali to nema veze jer se ovo desava samo sa ovim napajanjem. Kada stavim neko drugo te trake po tv-ovima u kuci nestanu. Tako da je do napajanja najverovatnije.

Nešto su zabrljali u dizajnu napajanja (loši filteri, ili nedovoljni), mada me to i ne čudi, štedeli su gde god su stigli. Očigledno napajanje preko mreže vraća prilično visokofrekventih smetnji nazad u instalaciju, koje stižu do TV-a i ometaju ga. Probaj po mogućstvu da TV i kompjuter priključiš na različite faze, ako je moguće (ovo može samo u slučaju da je trofazna struja u stanu), ili bar na fizički udaljene utičnice.

Možda bi pomoglo i da okreneš priključni kabel od kompjutera u utičnici za 180 stepeni. Eventualno bi možda pomogla neka zaštitna utičnica sa RF filterom u sebi, mada nije sigurno 100%. Ako se ne varam, neki modeli od firme Belkin imaju te filtere, najbolje da pitaš u prodavnici. Trebalo bi da ovaj model ima RF filter:

BELKIN F9H110VEVCW (link)

Hvala znaci napajanje ide na reklamaciju. Jer meni jedan kaze da je problem uzemljenje. Pa reko prijatelju sta treba da kopam kanal oko zgrade. Mislim stvarno...

Pa, problem sa uzemljenjem može dovesti do ovoga, jer svi EMI filteri zapravo rade tako da više harmonike shunt-uju na uzemljenje... Verovatno je zato taj neko to pomislio. Međutim, da je uzemljenje loše, kućište napajanja bi bilo pod naponom, ili bi bar bilo nabijeno statičkim elektricitetom ("peckalo" bi na dodir), tako da ako nema ovog simptoma, prilično je sigurno da nema problema sa uzemljenjem.

Pa, problem sa uzemljenjem može dovesti do ovoga, jer svi EMI filteri zapravo rade tako da više harmonike shunt-uju na uzemljenje... Verovatno je zato taj neko to pomislio. Međutim, da je uzemljenje loše, kućište napajanja bi bilo pod naponom, ili bi bar bilo nabijeno statičkim elektricitetom ("peckalo" bi na dodir), tako da ako nema ovog simptoma, prilično je sigurno da nema problema sa uzemljenjem.

Ma ne ne pecka pri dodiru nema ni govora. Nego samo pravi smetnje a ovde sam pitao jer koga god sam pitao ovde u gradu od tih sto se bave kompjuterskom opremom ni jedan nije znao da mi da resenje (naravno hteo sam da se uverim da mozda nije u pitanju napajanje nego nesto drugo). Ali mi je sve bilo jasno kada sam zamenio napajanje i slika se vratila u normalu iako je to napajanje daleko losije od ovog. Tako da reklamacija mu sleduje.

ma bacaj to napajanje, ocigledno pravi neki elektromagnetni talas, kad budes ocelavio bice ti krivo sto se nisi odlucio za nekog chiefteca :d ...pozz

Vrh Dno