Šta je novo?

Cudan problem sa gtx 950 2gb

Skil0f1337

Poznat
Učlanjen(a)
11.02.2021
Poena
31
Pozdrav svima,
Naime neku noć nakon mozda igranja max 1,5 h računar se sam ugasi, razmisljam mozda je nestalo struje kad ono upali se nakon mozda 15 sekunde i ulogujem se na windows, dođem do desktopa, kad samo zacrni ekran. Otvorim stranu kućišta ventilator na grafickoj kartici se veoma čudno čuje (kao sto se cuje u videu). Pokušavao sam vaditi cmos bateriju, ocistit sve detaljno iako nije bilo neke prašine jer redovno odrzavam sto se toga tiče, skinuti overclock skroz tj. vratiti na fabricke postavke, pokušavao vaditi ram memoriju pa vraćati, spojiti samo osnovne komponente, i ništa opet isto .
Grafička uredno radi kada spojim dvi kablo na integrisanu grafičku, nema gasenja montiora niti čudnog zvuka ali je spojeno kablo na integrisanu grafičku.
Grafička je bila overclock-ana uz praćenje temp i odrađenih testiranja za stabilnost samog overclock-a, max temp koja je bila 80c na nekim zahtjevnim igricama, nakon ~5 minuta potpuno padne temp na nekih 30tak stepeni. Promijenjena pasta prije ~6 mjeseci.
Link videa: https://gofile.io/d/8GMlzp

Sad da se čip sprzio nikako slike ne bih imao, jer sam znao doći do desktopa prije nego sto ekran zacrni a nekad se odmah nakon bios ekrana ugasi, i prije nego sto se ventilator pocne cudno da cuje. Također mozda je i do napojne ma da kada spojim na integrisanu grafičku sve normalno radi, ali integrisana grafička ne "vuče" koliko ova obična. A napojna je LC600H-12 V2.31 😔.
Također je prikazivalo grešku overclocking failed (a nekad i ne prikaze) , ma da i nakon vraćanja na stare brzine core-ova je isto prikazivalo.( a nekad i nije prikazivao taj isti error).

Hvalaa na pomoćii.

Poslednja izmena:
Vrh Dno