Šta je novo?

Cudan problem sa Copy/Paste

• Začetnik teme Začetnik teme ZLI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Znaci bilo koji tekst da oznacim i desni klik copy pa posle paste pojavi se samo hello! isto je i sa ctrl-c ctrl-v u ofisu notpadu bilo gde ..
Jel neki virus ili sta ...adawere ne nalazi nista. :wall:

Lici mi nekog crvica koji se poigrao sa Lsass servisom. Koji sp imas instaliran. Da li imas poslednje zakrpice... Butaj u safe modu, ukucaj u run konzoli MSCONFIG i klikni na karticu startup. Tu pregledaj sve item-e i ako nadjes nesto sumnjivo, neki fajl koji je slican imenu servisa, neku nebulozu u system32 folder slobodne je otkaci i jos naravno pronadji taj isti i obrisi sa racunara. Takodjer pokusaj copy/paste u safe modu. Ako i dalje dobijas hello onda je sigurno napao servis pa ga potrazi u task manageru.
Eto to je to za sad. Javi nam sta si napravio....

U processes ima "XVVST.exe" i u startup-u ima XVVST (c:\windows\help\xvvst.exe) Predpostavljam da je to to... inace u medjuvremenu problem je nestao ,ni sam neznam kako jos cu i ovo da pocistim
imam xpsp2 sa ne bas svim post sp2 zakrpama
Hvala na pomoci

ZLI je napisao(la):
U processes ima "XVVST.exe" i u startup-u ima XVVST (c:\windows\help\xvvst.exe) Predpostavljam da je to to... inace u medjuvremenu problem je nestao ,ni sam neznam kako jos cu i ovo da pocistim
imam xpsp2 sa ne bas svim post sp2 zakrpama

Da to je definitvno virus, a ne dio MS-ovog sistema. Pokreni masinu u safe modu ukloni taj fajl iz startup liste i obrisi ga rucno. Zatim skini aplikaciju HijackThis i pregledaj da nemas neki BHO u listi.

ZLI je napisao(la):
Hvala na pomoci
Nema na cemu...

Imam odavno programcic HijackThis ali uvek sam se plasio da sa njim cistim jer navodno brise i sta ne treba... Inace nasao je neka dva BHO fajla jedan u getright-u a drugi u acrobat-u sto mi je cudno ... sta oni predstavljaju i da li da brisem
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno