Šta je novo?

Cudan problem, muzika se cuje sama od sebe

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam cudan, kaka upalim kompijuter i sistem se podigne, pocine i pesma mislim od Elvisa Prislija "suspicious minds". Naime ta pesma se pusta sama od sebe prvih dvedeset sekundi i tako vise puta. Pesma se ne pusta iz nikakvog plejera, jednostavno se cuje i ne moze da se utisa u volume kod sata.
Tek kada sam usao u volume mikser video sam da pored speakers, system sound, mozila postoje i nekoliko istih stavki EI.dll koje imaju veze sa pomenutom pesmom i koje se pale i gase pijavljuju i nestaju kako se ponavlja ta pesma, vec sam napomenuo da se ce cije 20ak sekundi pesme, prekine na dve tri sekunde i tako ponovo vise puta. Tu se i moze smanjiti taj zvuk.
Koliko sam svatio te je neki trojanac ili sta vec. Avast i Malwarebytes ga ne prepoznaju.
Da li neko zna nesto vise o ovome kako da ga se resim a da ne reinsaliram sistem bar jos neko vreme.

Vrlo je moguće da je neki virus u pitanju, probaj da pokreneš Anti-Malware programe poput Spybot Search & Destroy 2.10, i odmah mu updateuj bazu malware-a.

Ne mogu baš sve da nađu Antivirusni programi, za neke stvari Spybot Search and Destroy je tata-mata !!! Link je ovde pa ga skini: http://www.safer-networking.org/private/details/

Poslednja izmena:
Probaj i ComboFix ako bude potrebno.

Moja žena je imala sličan problem, samo što je usred rada počinjao Staljinov govor.Čini mi se da sam ComboFix-om rešio, mada sam pokretao i Tdss killer i on je našao 2 rootkit-a, ali nije rešio problem.

Neverovatno... rootkit sa muzičkim obrazovanjem... Ja koristim norton pa nemam neku frku sa tim stvarima a na poslu sam imao rootkit na oba kompa imrežena.... bruka dok sam saznao za tu gamad... Ali muzika pri startu sistema... to bih voleo da ubacim na moj komp

Elem, sad se setih...Dok Elvis svira pokreni task manager i u processes bi trebalo da vidiš ko pušta muziku.Klikni na cpu da ti ih lepo složi.
Zaboravio sam naziv procesa, ali se zvao jako vindovsovski.Mediaexplorer windowsplayer ili tako nekako, ne drži me za reč.
Posle sam jurio po netu kako da ga se rešim i bio sam na granici reinstalacije.

Video sam u task manageru odnam po paljenu koma(kasnije u toku rada nemem tih problema)da je bilo nekoliko EI.dll procesa. Svi su bili vezani za "all tube dowloader" izbrisao sam taj program i za sad nemam taj problem.

Nazad
Vrh Dno