Šta je novo?

Cudan bug u WinXP SP1?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Evo sta se desava, imam startovan Flashget, Commander i Operu i iz IrfanView-a pogledam po neku sliku i onda vise ne radi ALT+TAB. Odnosno radi (pojavi se prozorcic sa ikonama i mogu da izaberem aplikaciju) ali se samo izgubi fokus na tekucem prozoru a ne prizove se onaj na koji sam se "odtabao". Resenje se sastoji u tome da otvorim neki dijalog u bilo kom od programa i da se onda tabujem u neki drugi i onda opet radi kako treba. Pretpostavljam da ima veze sa Z-orderom prozora. Inace, to se desava i mom ortaku, ja imam radeon 9600 pro, a on 9600 xt (oba su sapphire) i obojca koristimo catalyst 4.1. Ja sam se vratio sa 4.4 na 4.1 jer mi je sa 4.4 swkotor potpuno neigriv -- SPF umesto FPS a ima i vizuelnih artefakata (voda koja se vidi kroz prozor iz templa u predzadnjem nivou izgleda grozno). Elem, moj ortak ima isti problem sa tabovanjem osim sto on koristi ACDSee umesto Irfana. Virusa nemamo.
Pitanje je dvostruko:

1. Sta bi moglo da izaziva ALT+TAB problem?
2. Koji catalyst je najbolji pre 4.4?

Pozdrav,
Tombraider

Ja se na takve stvari (bugove tog tipa) vise i ne obazirem, jer se mogu naci svuda. Puno se razlicitih programa koristi, os-i su svezi i nikad sasvim finalizovani (sto je i logicno s obzirom koliki su), a isto je i sa korisnickim softverom. Mozda ce bolji drajveri za graficku resiti stvari, ali je pitanje da li je ponasanje koje si opisao iskljucivo do njih. Mislim da se ovo desava najcesce kada je visoko zauzece procesora, bar sam kod sebe vidjao da je to najpre uzrok zadrzavanja fokusa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno