Šta je novo?

Cudan 5200 (veceras, ako moze)

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kupih pre jedno nedelju dana nesto sto bi trebalo da bude MSI GeForce FX 5200.
Medjutim, kartica je zelena i ne lici na onu sa benchmark testa. Na sebi ima 128 mb rama u vidu 4 cipa (svi sa jedne strane, uz desnu ivicu kartice i uz prazna mesta za jos 4 uz gornju ivicu). Pasivni hladnjak, samo preko jezgra. Kutija i prateci CD su Microstarovi.
U masini se nije bog zna kako pokazala. Ne opterecujem se mnogo 3D markom, pa cu samo navesti kako se priblizno ponasa u nekim igrama. Arx Fatalis i Morrowind rade relativno lepo u 800x600 uz izvesno seckanje. Da bi obezbedio iole pristojan framerate u Vietkongu moram da spustim rezoluciju na 640x480x16.
Znam da 5200-tice bez 128-bitne magistrale nisu bog zna sta, ali sam ipak ocekivao vise od ovoga.
Sad pitanja:
Kakva je ovo kartica? Da li je to uopste MSI?
Drug mi nudi trampu za Asus 4 MX. Da li bi trebalo da je ona jaca (mislim na sirovu snagu, ne markove)? Koliko bi mu vi trazili za doplatu?

morbius je napisao(la):
Kupih pre jedno nedelju dana nesto sto bi trebalo da bude MSI GeForce FX 5200.
Medjutim, kartica je zelena i ne lici na onu sa benchmark testa. Na sebi ima 128 mb rama u vidu 4 cipa (svi sa jedne strane, uz desnu ivicu kartice i uz prazna mesta za jos 4 uz gornju ivicu). Pasivni hladnjak, samo preko jezgra. Kutija i prateci CD su Microstarovi.
U masini se nije bog zna kako pokazala. Ne opterecujem se mnogo 3D markom, pa cu samo navesti kako se priblizno ponasa u nekim igrama. Arx Fatalis i Morrowind rade relativno lepo u 800x600 uz izvesno seckanje. Da bi obezbedio iole pristojan framerate u Vietkongu moram da spustim rezoluciju na 640x480x16.
Znam da 5200-tice bez 128-bitne magistrale nisu bog zna sta, ali sam ipak ocekivao vise od ovoga.
Sad pitanja:
Kakva je ovo kartica? Da li je to uopste MSI?
Drug mi nudi trampu za Asus 4 MX. Da li bi trebalo da je ona jaca (mislim na sirovu snagu, ne markove)? Koliko bi mu vi trazili za doplatu?
Ne moz' to bez 128bit :mrgreen:
Kupi sebi pristojnu karticu za 100-120Eura i uzivaj! :)

MX je podosta jaci od Low-Profile krsina. Doticna MSI-eva karta je po dizajnu koji si opisao identicna Abitovom Siluru FX5200, koji je takodje krs. Procitaj thread...
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=31453

Da sam ja na mestu tog ortaka mozda bih cak trazio od tebe doplatu :mrgreen:
Salu na stranu, tvoja trenutna karta je krs, i bilo bi pametno da ga se ratosiljas sto pre. Trazi ortaku doplatu od nekih 20e, i nek nosi! Zatim prodaj i tog Asusa i kupi Radeon 9100 ili 9200 ako si u frci sa lovom. Ako nisi, uzmi Ti4200 ili obican 9600 za oko 120e.
Puno srece!

cheers

Sve to sto si nabrojao radi super na GF3 u 1024@32... znaci ta kartica je maltene gori krs od nekog starog GTS-a.

Uzmi ortaku sto vise a taj 4mx ti mozda i odradi posao.
A ako ipak oces fx5200 onda uzmi nekog normalnog sa normalnom memorijom posto se igras onda neuzimaj ati jer ce biti :boom:

Ser_Zile je napisao(la):
Uzmi ortaku sto vise a taj 4mx ti mozda i odradi posao.
A ako ipak oces fx5200 onda uzmi nekog normalnog sa normalnom memorijom posto se igras onda neuzimaj ati jer ce biti :boom:

Zašto majke ti da ne uzima ATI-ja? Davno su prošla vremena kada se pričalo o nekoj nekompatibilnosti. Jedini FX5200 koji valja su full modeli koji koštaju oko ili preko 100e. Naravno i Ultra modeli, ali oni su već 120+ evra.
A za 75 ima Radeon 9000PRO koji je brži od full modela, a sporiji od Ultra za neku bedu... Da ne spominjem da za 100e može da nabavi Ti4200 koji će da obrije i jednu i drugu kartu :beat:

Mare, kartica je krsina i tu nema sta da se kaze. Morrovind ne secka ni na Radeonu 32 LE u 1024x768x32 sa blago smanjenim vidnim poljem.

Darko je napisao(la):
...

Zašto majke ti da ne uzima ATI-ja? Davno su prošla vremena kada se pričalo o nekoj nekompatibilnosti. Jedini FX5200 koji valja su full modeli koji koštaju oko ili preko 100e. Naravno i Ultra modeli, ali oni su već 120+ evra.
A za 75 ima Radeon 9000PRO koji je brži od full modela, a sporiji od Ultra za neku bedu... Da ne spominjem da za 100e može da nabavi Ti4200 koji će da obrije i jednu i drugu kartu :beat:

Mare, kartica je krsina i tu nema sta da se kaze. Morrovind ne secka ni na Radeonu 32 LE u 1024x768x32 sa blago smanjenim vidnim poljem.

Dosta igara koje su ranije izasle nerade kako treba dok novi naslovi rade, meni je mafija kucala masinu pre dva meseca sa tadasnjim drajverima, znam da se sve moze namestiti ali mnogo je to cimanja za nekog ko bi samo da se malo igra.
Ima za 70-75€ prolinka 5200 koji je odlican a full je i nestize u kesici ili tako nesto.

Ser_Zile je napisao(la):
...

Dosta igara koje su ranije izasle nerade kako treba dok novi naslovi rade, meni je mafija kucala masinu pre dva meseca sa tadasnjim drajverima, znam da se sve moze namestiti ali mnogo je to cimanja za nekog ko bi samo da se malo igra.
Ima za 70-75€ prolinka 5200 koji je odlican a full je i nestize u kesici ili tako nesto.

Priznajem da ne znam nista o Prilinkovom modelu, ali ako MSI kosta preko 100, kao i Gainward (ono sto je sigurno), pitanje je koliko je sigurno uzimati model koji kosta isto koliko i Abitov Low Profile... Ne znam, ali savetujem oprez - ako ne zeli da vraca posle kartu.
Rade 9000 PRO kosta isto toliko, a jaci je.

Sa druge strane, ja sam koristio Radeona 32 LE od kako je na benchu objavljena fora za ukljucivanje HyperZ-a i ostalih optimizacija, i ni jedna igra mi nije pravila problem. Istina - mafiju nisam probao, ali sam zato igrao NFS2 i NFS3, kao i jos starije igre. Sve je radilo savrseno...

Pozdrav! cheers

Darko je napisao(la):
...

Priznajem da ne znam nista o Prilinkovom modelu, ali ako MSI kosta preko 100, kao i Gainward (ono sto je sigurno), pitanje je koliko je sigurno uzimati model koji kosta isto koliko i Abitov Low Profile... Ne znam, ali savetujem oprez - ako ne zeli da vraca posle kartu.
Rade 9000 PRO kosta isto toliko, a jaci je.

Pozdrav! cheers

Video sam ABIT-a i stvarno je shit ali imas na testu ovde na benchu prolinka pa pogledaj stvarno je dzabe a radi, MSI je skup zbog onog daljinskog.

Gaiward kosta ispod 100, a medju najbrzim je FX5200.

Pozdrav!

morbius je napisao(la):
Da bi obezbedio iole pristojan framerate u Vietkongu moram da spustim rezoluciju na 640x480x16.

Meni Vietcong ne secka uopste u 640x480 sa MX400!!! Procesor je Morgan 1.2Ghz. Zeznuo si se sa tom kartom opako...

Vrh Dno