M
manhattan
Guest
Ovaj prvi ima 3 godine garanciju i kosta oko 230$, a drugi ima godinu dana garancije i kosta 210. Molim vas za savet....
DS9 je napisao(la):Ja imam ctx ex710f.
Inace, ovaj model ima skriveno par dodatnih opcije za geometriju slike, do kojih se dolazi tek nakon sto se upali na glavno dugme, ali drzeci istovremeno i oba manja + i - tastera.
DS9 je napisao(la):Nije konvergencija (na zalost) ali je SubCon, V-Linear, VL-Balance, Burn-In (cije alteriranje nema nikakvog efekta) i Cor-Balance.
Sto se dugmica tice u pravu si (gore i dole odnosno osvetljenje i kontrast), ali su ovu gresku (koliko se secam) napravili i u uputstvu za monitor, pa mi tako ostalo (a kad se menjaju osvetljenje i kontrast, onda ti tasteri imaju i funkciju + i - )
Dagger je napisao(la):Ovaj sub-con ima finu funkciju da smanji, recimo, "cvetanje" slike, a
ovi ostali bas i nemaju funkciju bez milimetarskog papira.
DS9 je napisao(la):Napravih gresku, kad sam pominjao subcon, mislio sam (u stvari) na BurnIn. Dakle o tome nisu nista komentarisali kada sam i poslao mail.
Quotovao sam tvoj citat, jer mi se cini da ces lako moci da iskoristis i one funkcije za koje kazes da ne vrede bez mm papita.
Samo treba da strtujes neki monitor tester, i pod njim sve ovo u meniju monitora podesavas (tek se onda lako vidi koliko crt monitori mogu da budu vrljavi. Najzgodniji je npr. Nokia Monitor Test ili npr Nec monitor test. Sa njima ces optimalno podesiti ne samo geometriju, nego i ono sto mi se cini da ljudi najmanje podesavaju, a to je osvetljenje i kontrast. Dakle da belo bude belo (najmanje moguce a da nije sivo), a crno taman tol`ko da je tek izcezlo - a sve ostale sive izmedju njih, da se medjusobno razlikuju u intenzitetu.
Inace ovih monitor testera ima (k`o salate) na mrezi, i relativno se lako nalaze (google...). Neces i ni mnogo skidati, obicno su oko 1MB mada ima i dosta manjih.
&pozdrav!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari