Šta je novo?

CT konfiguracije... vrede li...

zeljkotod

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2008
Poena
301
U procesu sam kupovine racunara i nakon razgledanja radnji i sajtova prodavnica dosao sam u dilemu...
- da li sam da sastavim konfiguraciju tipa kupovina svega pa sklapanje (imam u tome iskustva pa mi to nije problem)
- kupovina gotove konfiguracije?
Ovo drugo mi je trenutno blize, pre svega zbog garancije - kada se kupuju komponente svaka ima razlicitu garanciju, dvd-rw cak samo 6 meseci... A na primer - danas sam obilazio jednu njihovu prodavnicu - Comtrade daje 3 godine na sve komponente.

Ima li neko nekakvo iskustvo sa njima?

Definitivno sam sklopi masinu. Nikada neces moci da nadjes gotovu konfiguraciju koja ce imati najbolje odabrane komponente za odredjenu sumu novca. Normalne radnje daju 3 god garancije na sve vazne komponente, znaci, ploca, hard, grafa, CPU, RAM, napajanje ide od 1 do 5 god... A i na DVD-RW se dobija bar godinu dana, 6 meseci je stvarno bezveze.
Ja nikada ne bih kupio gotovu konfu u CT-u i slicnim "jakim" firmama.

Poslednja izmena:
Devojka je uzela u CT-u gotovu konfiguraciju ,mislim d je oznaka 6500, mogu reci da sam zamerio samo na maticnoj. Ali po radu nema sta da se zameri. Kostala je oko 30.000,00rsd. Jedino me malo nerivra sto moramo za sve da se obracamo servisu, ukoliko zelis da nesto nadogradis pravice probleme oko garancija.

A i sumnjam da ce priznati garanciju na dvdrw od 3 godine. Ako proizvodjac daje 1 ili 2 godine, verujem da je i kod njih toliko, to su relativno kvarljivi uredjaji (dvdrw). Za ovih 6 meseci prvi put cujem, to kod nekih sto posluju na divlje jedino. :-/

A i sumnjam da ce priznati garanciju na dvdrw od 3 godine. Ako proizvodjac daje 1 ili 2 godine, verujem da je i kod njih toliko, to su relativno kvarljivi uredjaji (dvdrw). Za ovih 6 meseci prvi put cujem, to kod nekih sto posluju na divlje jedino. :-/

Ma jok, u okviru same garancije se prodavci uglavno ograde, tako shto napishu: "Garantni rok 3 (tri) godine, sem za optichke uredjaje, tastature, misheve i kertridze"

Vrh Dno