Šta je novo?

CSS a:link pomoc?

• Začetnik teme Začetnik teme dj13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
715
Pitanje je sledece. Da li je kad se postavi CSS style sa a:link, a:visited i ostalim stanjima, moze izbeci da svi linkovi u toj stanici imaju doticne osobine. Tj. da li je moguce nekako primeniti odredjeni style sa a:link i ostalim samo np. na jednu celiju ili link pojedinacno i kako?
poz

slican problem i ja imam

hocu da u jednom meniju postoje jedne osobine za lnkove, a u tekstu druge osobine

Kako?

Prilikom pravljenja novog CSS stila, nove klase, zadaju se karakteristike tog stila: boja pozadine, linkova, slova...
Ako se naprave dve razlicite klase, tada je dovoljno u tekstu dati link samo selektovati, desni klik, CSS Styles, i tu se izabere zeljeni stil. Sledeci link ponovo selektovati i dodeliti mu drugi CSS stil...
Ne treba birati u Properties-u strane boju linka, vec to treba raditi na ovaj nacin. Time se postize sarenilo na strani, a ne monotonija. :type:

p.s. Da ne bih brisao ovo sve napisano, napominjem da je ovo pisano pre nego je zoni ubacio svoj komentar.

ZoNi je napisao(la):
moguce je da svaki link na strani ima drugacije osobine 🙂

za to se koriste klase (class)... znaci, u link dodas class="ime_klase", a u definicije stilova stavis ovako npr. a.ime_klase:hover itd.

😉
Svaka cast majstore 🙂. To je resenje i radi. Znao sam za pojedinacnu dodelu clasa svemu mogucem, ali srz je bio u dodeli pseudo klase klasi 🙂 a.ime_klase:hover , a ne samo a:hover kako sam ja pokusavao pa su svi linkovi uzimali osbine doticnog stanja. Sad svaka klasa moze imati svoje pojedinacna odredjena link desavanja. Hvala.
Interesantno je sto sam dosta kopao po netu i helpovima i nisam nigde naisao na ovo sasvim logicno resenje.

Poslednja izmena:
dj13 je napisao(la):
Interesantno je sto sam dosta kopao po netu i helpovima i nisam nigde naisao na ovo sasvim logicno resenje.
E da znaš da sam za to isto svojevremeno i ja prekopavao užasno mnogo po net-u. Prosto su neverovatni ti tutorijali, "sve" objašnjavaju a ono što ti treba nikako ne možeš da nađeš. Na kraju sam ovo gore "izdedukovao" čitajući CSS specifikaciju, nisam ni našao nigde primer.

wiz011 je napisao(la):
E da znaš da sam za to isto svojevremeno i ja prekopavao užasno mnogo po net-u. Prosto su neverovatni ti tutorijali, "sve" objašnjavaju a ono što ti treba nikako ne možeš da nađeš. Na kraju sam ovo gore "izdedukovao" čitajući CSS specifikaciju, nisam ni našao nigde primer.
Dzaba tutoriali i helpovi 🙂 . Oni koji ih pisu il neznaju, il cuvaju znanje za sebe 😀

@ ZoNi

Samo napred. To je pravi put da se udje u legende. Mnogi bi ti bili veoma zahvalni ako bi to posle i objavio. Ja prvi!

kalimero je napisao(la):
Prilikom pravljenja novog CSS stila, nove klase, zadaju se karakteristike tog stila: boja pozadine, linkova, slova...
Ako se naprave dve razlicite klase, tada je dovoljno u tekstu dati link samo selektovati, desni klik, CSS Styles, i tu se izabere zeljeni stil. Sledeci link ponovo selektovati i dodeliti mu drugi CSS stil...
Ne treba birati u Properties-u strane boju linka, vec to treba raditi na ovaj nacin. Time se postize sarenilo na strani, a ne monotonija. :type:

p.s. Da ne bih brisao ovo sve napisano, napominjem da je ovo pisano pre nego je zoni ubacio svoj komentar.
A u cemu to desni klik, pa select... ?
U Notepad-u? 😀

kalimero je napisao(la):
Naravno u dreamweaver-u. 😛
Znam, ali nije svima naravno 😉 😀
Da ne govorimo da ima dosta stare garde koja se i pored blagodeti DW-a i dalje tradicionalno drzi txt editora 😛

Nazad
Vrh Dno