Šta je novo?

CS + XP SP2 + Logitech = ne mogu vola da pogodim :(

Bahati [SiD]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
680
verujem da je bilo vec, al ne mogu da nadjem i postajem ocajan.
dakle jel igra neko cs iz xp-a pa jos i sa logitech misem? mis je mx500. probao sam nekoliko drajvera, cak i neki utility sa logi sajta, command line switcheve, registry fixove, razlicite podloge... i jos uvek mi se mis ne ponasa kako treba u cs-u. tj. da nema nikakvog uticaja da li ga pomeram brzo ili polako. pre sp2 nisam imao ovoliko problema, a sada predpostavljam da je ono sto su ljudi nazvali "deakceleracija". recimo pomerim misa brzo u levo, pa polako vratim i nisan mi je "desnije" nego sto je bio (da je u pitanju akceleracija bio bi "levlje"). :wall: :crash:
sta da radim?

Mozda ce zvuciti glupo, ali jel si probao da ugasis "Enhance Pointer Precision" u Mouse propertiesima u Control Panelu?

nemam to u cp-u, al' ima nesto na tu foru u pomenutom logi tweak programcetu. zove se tracking optimisation i ponudjeno je precision i speed. i naravno ni jedno ni drugo nema uticaja... :(

Des komsija ;)
Evo ja amater poceo da igram CS 1.6, biju oni mene, a bijem i ja njih :D :D :D
To "znaci" da je sve u redu(SP2+Logi BJ58) :D :D :D

npetar je napisao(la):
des' perkinse. ;)
zaboravih da naglasim da igram 1.5 i da je mish na ps/2 portu. sacu da probam na usb.

probaj sa onim patchom za deakceleraciju za svaki slučaj(ima negde link na rur-forumu),možda pomogne...btw. kupio sam monitor koji si mi preporučio(pre par noći na cs-u te pitah za savet,za sada mi deluje odlično-čak nema zamućenja ni kod skrolovanja što nisam očekivao...odličan 5)...hvala i poz.

ftp.thecpl.com/mouse_fix.zip
Skini, pokreni, restartuj mashinu .. Ako ne radi ponovi postupak trebalo bi da bude ok ..

MOUSE POINTERS.
It seems that even without pointer precision disabled, the mouse under XP is still influenced by an acceleration curve. This is especially noticeable in games. To completely remove mouse acceleration from XP, you will need to go into the registry and adjust the SmoothmouseXYCurve values. Here is how its done.

1. Click Start button
2. Select Run
3. Type 'regedit' in the open textbox
4. Open the tree 'HKEY_CURRENT_USER', select control panel, then select mouse
5. Right clicking, modify the SmoothMouseXCurve and SmoothMouseYCurve hexidecimal values to the following:
SmoothMouseXCurve:
00,00,00,00,00,00,00,00
00,a0,00,00,00,00,00,00
00,40,01,00,00,00,00,00
00,80,02,00,00,00,00,00
00,00,05,00,00,00,00,00
SmoothMouseYCurve:
00,00,00,00,00,00,00,00
66,a6,02,00,00,00,00,00
cd,4c,05,00,00,00,00,00
a0,99,0a,00,00,00,00,00
38,33,15,00,00,00,00,00

If done correctly, you will notice you are holding a markedly more responsive mouse.

Bahati, evo ti najkrace resenje.
Skini mousefix koji je pajser naveo.
Radice ko sto si navikao pre.
Ali ako stavis Logi drajvere...cao, nista od toga
Ja zato drzim bez drajvera za misa, mousefix i ukljuceno "enhance mouse precision).
Jedino tako radi.
P.S Ne ide ti na beotelu lose zbog misa, vec si vuuuuna :))

hvala svima na pomoci, al' drugacije sam resio situaciju. kol'ko sam na kraju shvatio onaj reg fix ima smisla samo ako se ne koriste drajveri za misa, vec samo sa xp drajverima. u toj kombinaciji tzv negativne akceleracije nema (ili nema mnogo, nisam siguran), ali mis mi je podivljao tj. gubi se u brzini, poskakuje i sl. probao sam i sa intellli point ms drajverima, al' ne secam se sta je bilo. :D
na kraju sam odistalirao sve, obrisao sve u registryju vezano za logitech (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Logitech i HKEY_CURRENT_USER\Software\Logitech) i HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse. restartovao (mis je bio mrtav), instalirao 9.79.1 mouseware (mis je oziveo) i stavio tracking na speed u utilityju. command line za cs mi izgleda ovako:
Kod:
"X:\HL\hl.exe" -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd -zone4096 -console -game cstrike -heapsize 163840 -noipx
poenta je u -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd
utility skinite sa http://www.logitech.com/pub/techsupport/mouse/mwadvanced_enu.exe
drajveri su na http://www.logitech.com/pub/techsupport/mouse/mw9791enu.exe
evo i slike kako izgleda u drajverima i utilityju, mrzi me da kucam. ;)

Prilozi

• advanced.gif
    advanced.gif
    8.8 KB · Pregleda: 202
  • mouseware.gif
    mouseware.gif
    10.2 KB · Pregleda: 167
Ja neznam sta vi koristite ALI ..

U LOGITECH drajverima za misa ima opcija pod MOTION:

Disable Acceleration in games

Meni je sa tim fantasticno radilo. nikakvih problem nisam imao. kada je ta opcija iskljucena, majko mila... na gore ide OK .. a na dole nikako ...

Takodje sam primetio da kada se ubije EM_EXEC.EXE sve isto lepo radi ...

Bar je tako kod mene na CS + XP2 + Logitech MX510 !!

a tako je bilo i sa starijim logitechom ...

Ljudi ja ne znam za vas, al ja nisam stavio nijedan driver za MX310 u winu i radi mi sve kako treba. U pitanju je WinXP sa SP2... Mozda se nesto zbagovalo?

To je problem u xp-u i oseca se samo u counteru, to resava cpl_mousefix

Evo ga sad, morao sam da ga zipujem da bi ga attachovao :d

Prilozi

• mouse_fix.zip
    297 bajta · Pregleda: 109
Jane bih rekao da je do Win SP2, kod mene sve radi besprekorno i savrseno.
To sto lose igrate, nije vam kriv mis, samo masovni treninzi i mnogo neprospavanih noci i bice bolje.

DEATH - kills 66 deaths 0
When you see me, you are dead

Hiljade i hiljade trbusnjaka i sklekova, masovni treninzi iz dana u dan...

...To ce vam pomoci...kao i Kristijanu :)

E, jel neko ima problema sa bezicnim misem i tast-om, koji se ogledaju uglavnom u FPS-ovima, tako sto recimo, pocne da ti secka kretanje...npr. drzis 'w' i on krene, pa stane, pa ti pustis, pa ponovo stisnes, pa opet secne, tj. napravi korak, pa stane...

U pitanju je Microsoft Basic komplet...inace, uglavnom radi extra, ali se nekad gadno istripuje, i to 90% tasta u FPS igrama...

p.s. Sarkasticne komentare, tipa promeni bateriju, preskocite :smoke:

Promeni bateriju :D

Shala, pokusaj da skines sa neta novije drajvere, mozda to pomogne

Nazad
Vrh Dno