Šta je novo?

Crypton - PIP, PAP problem

bear

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2007
Poena
320
pozdrav,

moji roditelji su pre par meseci kupili crypton lcd 37.
pre par dana javio se problem jer u pip modu nema slike (javlja se prozor ali je crn). kazu da je brat nesto petljo daljincem i poremetio. proverio sam za koji signal je podesen pip i lepo stoji "tv" (ovaj lcd ima dva tjunera). lepo mogu da menjam kanale u pip-u, pokazuje se koji kanal je u pipu, ali slike nema pa nema.
sve ovo vazi i za PAP opciju jer nema slike na desnom delu ekrana.

kad kazem nema slike mislim na kanale sa kablovske.

sta bi moglo da bude u pitanju? da li je ko imao ovaj problem?

gledajuci uputstvo jedino sto bi moglo da bude je sledece:
"U PIP modu, ako postoje SD izvori u oba prozora
RGB neće biti podržan za PIP prozor."
"Kada ste u PAP modu, ako postoje SD izvori u oba
prozora, RGB neće biti podržan za desni prozor."

problem je samo sto ne razumem sta znaci SD i RGB :)

HELP

Poslednja izmena:
SD - standard defition ili ti obicna PAL televizija u tvom slucaju
RGB - prostor boja Red Green Blue koji se koristi kod televizora

ahaaa, za rgb sam skontao sam ali ovo za standardni signal sa kablovske nisam.

citiracu manual opet:
"U PIP modu, ako postoje SD izvori u oba prozora
RGB neće biti podržan za PIP prozor."

nije mi jasno kako onda da podesim da mi ne budu SD izvori u oba prozora a da imam dva programa sa kablovske, u glavnom i pip prozoru?
podsecam da televizor ima dva tjunera i da je to moguce.
i za glavni prozor i za pip postavio sam kao izvor "TV" ali u pip-u nema slike.

HELP :)

Ja mislim da ne mozes da gledas dva tv programa u pip-u.To vazi ako gledas tv program u jednom prozoru a u drugom nesto sa dvd playera.

lose mislis
na cryptonu moze...
ja se bojim da je tebi drugi tuner neispravan i da bi trebao da ga reklamiras...
taman nam prenesi iskustva sa reklamacijom ct-u

CT su idndijanci nevidjeni gledace da te otkace momentalno ali ne daj se.E sad ovako pip varjanta je kada imas npr signal iz dvd i hoces da gledas istovremeno sa tv a ako zelis dva kanala u isto vreme moras ukljuciti pap opciju.E sad da li ti je uopste radio pip/pap od kada si kupio tv?

@Saymon

bicu uporan sa raklamacijom

gresis u vezi pip-a i pap-a.
pip ti je picture in picture, znaci mala slika u okviru glavnog ekrana.
pap ti je picture and picture, znaci slika i slika, tj ekran je podeljen na dva jednaka dela, levi i desni.

ako tv ima dva tjunera (crypton ima) i u pip-u i u pap-u moze da gledas dva zemaljska kanala, a mozes i npr. film sa dvd playera, pc-a, satelitskog resivera...
dakle bitno je da tv ima dva tjunera.

i da radio je i pip i pap dobro ali sad ne radi. teram moje da idemo da reklamiramo ali kazu nije im zurba, garancija je tek krenula.

Boje je da sto pre reklamiras, jer ko ti moze garantovati da i drugi nece pokazati neku falinku pre ili kasnije, pa ces opet da se nerviras. Mada, koliko stvarno koristis tu funkciju PAP?

pomeni reci inspekcija, tuzba i tako |)

@Saymon

bicu uporan sa raklamacijom

gresis u vezi pip-a i pap-a.
pip ti je picture in picture, znaci mala slika u okviru glavnog ekrana.
pap ti je picture and picture, znaci slika i slika, tj ekran je podeljen na dva jednaka dela, levi i desni.

ako tv ima dva tjunera (crypton ima) i u pip-u i u pap-u moze da gledas dva zemaljska kanala, a mozes i npr. film sa dvd playera, pc-a, satelitskog resivera...
dakle bitno je da tv ima dva tjunera.

i da radio je i pip i pap dobro ali sad ne radi. teram moje da idemo da reklamiramo ali kazu nije im zurba, garancija je tek krenula.

Mislim da ne jer sam imao prilike da cackam po meniju cryptona i kod njega je varjanta kad ukljucis pip koristis neki eskterni signal i mozes ga podesavati po uglovima ekrana i mozes da podelis ekran na pola e sad to isto vazi i za pap samo se ukljuci drugi kanal.e sad mozda gresim ali ne verujem.:wave:

ma ne, 100% je kao sto sam napisao, veruj mi gledao sam sto puta dva kanala sa kablovske u pip-u u pap-u. tv ima dva tjunera. ;)

u pravu si za pip da moze da se mali prozor namesti u bilo koji ugao (moze u gore u sredinu i dole u sredinu - ukupno sest polozaja)

postavicu i sliku kad poprave drugi tjuner
pozdrav

Cao

ja imam 32" crypton...sigurno ti je jedan od tunera riknuo...meni se sledece desava

naime spojen mi je PC preko VGA i PS3 preko hdmi-ja. U meniju sam namestio da mi i PIP i PAP odradjuje izmedju ove dve spravice i to je radilo jednom sada mi uopste ne prijavljuje u PIP i PAP-u da imam prikljucen PC ili PS3...

to mi je nejasno...kao da je nestalo

ako neko zna neka pomogne

poz
toogood

Nazad
Vrh Dno