Šta je novo?

CryptLoad - Rapidshare

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
u poslednja dva dana imam problem sa skidanjem filova sa Rapidshare-a
koristim CryptLoad 1.1.5 i kada u njega unesem adresu prijavljuje mi WaitTime i tako stalno , cim protekne 15 min on mi prikaze neko novo vreme za cekanje

kada tu istu adresu otkucam direktno u browser dobijem obavestenje
Your IP address 93.86.179.187 is already downloading a file. Please wait until the download is completed. a da pritom nista ne skidam

da li mozete da mi pomognete u cemu je problem

da , telekomov adsl koristim , Vistu x64 , mada nece ni na XP-u da radi

hvala

i dalje ista muka a pomoci nigde

Poslednja izmena:
probaj jdownloader
Neće mu pomoći, jer mu očito download ne radi ni iz običnog browsera. Ovo ostavlja utisak kao da je iza NAT-a, ili tako nečega. To je čudno jer, koliko znam, Telekom je do sada davao realne IP adrese. Da li se tu nešto promenilo?

I meni je to cudno, ali bih ipak predlozio da proba USD ( Universal Share Downloader ) - konstantno sa njim skidam sa RS-a bez problema.

Poslednja izmena:
iz browser-a mi pokazuje

sta mislite da li da se obratim operateru ?

ima li smisla menjati IP

ili reinstal :) Viste

znaci vec sam 2 puta reinstalirao CryptLoad i uvek istooo

Poslednja izmena:
koristim telekomov adsl
nista bezicno

da li se neko prikacio , ne verujem , iskreno

od bezicnih stvari imam samo mis i tastaturu

a evo ga i trenutni protok

a evo i laickog testa pokusao sam da skidam upravo sada sa Microsoftowog sajta neki fajl i evo ga gde se vidi protok u fulu

Poslednja izmena:
Probaj iz browsera da skines ali izaberi Level (3) server! Ako radi nadji opciju u Cryptu da skida samo sa tog servera (nadam se da ima te opcije).

probaj jdownloader

probao sam verziju 0.3.960 i nije mi pomoglo . isto taj problem wait time .

Probaj iz browsera da skines ali izaberi Level (3) server! Ako radi nadji opciju u Cryptu da skida samo sa tog servera (nadam se da ima te opcije).

kada probam iz browsera pokazuje mi , kao na slici gore , da mi je IP vec zauzet , tako da ni iz browsera ne mogu nista da uradim

Da , probao sam i da skidam sa netload-a , direktno iz CryptLoad-a u toku samog problema i odatle hoce da skida sasvim ok . E sad da li je to samo problem do rapidshare-a stvarno nisam pametan . Inace nisam sada neko ko skida ne znam ni ja koliko . Po mojoj slobodnoj proceni to je oko 500 MB nedeljno , sto nije neka famozna kolicina podataka

Poslednja izmena:
Pa onda neko ko ima istu IP kao ti skida nesto.
Pretpostavljam da si pokusao uobicajeno, restart modema i sl.
Ne znam da li telekom dodeljuje iste IP za vise ljudi, da li je to moguce, posto nije niko nakacen wireless?
Ako nije zovi ih i pitaj u cemu je problem, ja ne znam sta bi to moglo da bude

Probaj sa ove adrese da skineš .clr fajl sa stetovanjima za tvoj modem (imaš ponuđen Huawei 510 Telekom Srbija - ako je taj) i iskopiraš ga u folder "router", pa onda uključi router reconnect opciju.

zvao sam telekom i operater mi je rekao da je svaka prica na temi rapidshare , p2p , warez i slicno zabranjena te da ista nije dozvoljena i da se razgovori snimaju , pa zbog nekog clana ugovora 13 koji sam potpisao sa telekomom o koriscenju adsl moze prouzrokovati gasenje njihovih usluga

znaci na temu problema sa rapidshareom ni ne zele da pricaju tako da tamo ne mogu da dobijem info

sve lepse od lepseg :wall:

a pokusacu i sa vlawyer-ovim savetom
mada , zar je moguce da bude toliko problema oko nicega

pazite kad jos zavrsim i na mardelju zbog :type:

Poslednja izmena:
zvao sam telekom i operater mi je rekao da je svaka prica na temi rapidshare , p2p [...] pa zbog nekog clana ugovora 13 koji sam potpisao sa telekomom o koriscenju adsl moze prouzrokovati gasenje njihovih usluga
Ovo je da se čovek prekrsti i nogama i rukama... Rapidshare je legalan servis, koji legalno radi u zemlji EU, a ne nekakav piratski sajt. P2P je takođe legalan servis sa koga se, recimo, rutinski skidaju Linux distribucije ili OO.

Apsolutno je skandalozno da se prigovor na probleme u radu ADSL-a odbacuje izgovorom tipa "to je piraterija, o tome ne sme ni da se priča". Znači, oni sutra mogu da potpuno blokiraju svaki P2P i pristup servisima tipa RS, a da pritom niko ne bi smeo o tome ni da govori, pod pretnjom "gašenja njihovih usluga"?!

Poslednja izmena:
Probaj sa ove adrese da skineš .clr fajl sa stetovanjima za tvoj modem (imaš ponuđen Huawei 510 Telekom Srbija - ako je taj) i iskopiraš ga u folder "router", pa onda uključi router reconnect opciju.

Zaboravih gore da napišem - naravno i u settings treba da se izabere router - pa iz padajućeg menija Huawei

skinuo sam 2 Huawei 510 Telekom Srbija .clr i uradio kako si rekao ali opet i dalje nista de ne poboljsava
pronasao sam ga i u settingsu pa u padajucem meniju
tamo na onom spisku na netu ima bar 10 telekoma srbija , da li svaki od njih da skinem ?

skandal ili ne ali takav odgovor sam dobio i drugi put kada sam pozvao
treci put ipak necu pokusavati

da li bi bilo pametno da pisem direktno rapidshare-u ?

Poslednja izmena:
Jesi li prebacio reconnect na activated u glavnom prozoru ?

Ajde da budem precizan:

Znači kod mene stoji u ovom folderu tačno:
\CryptLoad_1.1.5\router\RouterControl

Fajl je ispod.

Pogledajte prilog Huawei moj.rar

Kod mene sve funkcioniše. Ono što radi jeste rekonektovanje modema da bi dobio novi IP, a onda nastavi download sa RS bez čekanja od 15 min.

Poslednja izmena:
U folderu \CryptLoad_1.1.5\router\RouterControl ima preko 210 raznih .clr
Skinuo sam fajl koji si mi preporucio i stavio ga tamo gde si rekao
Evo i slike
reconnect je aktivan po defoltu u glavnom prozoru

ali i dalje odbija poslusnost

probao sam i iz browsera da skinem fajl ali i tu mi se pojavljuje ponovo
ja stvarno vise nisam pametan

da li je to mozda do Viste pa da ona nesto brlja ?

prakticno mene rapidshare prepoznaje kao da je stalno skidam neke fajlove sto je suludo

Poslednja izmena:
Evo, ista stvar se desila meni noćas! (Sezam ADSL 768k, USDownloader)

Ne znam o čemu se radi - imam Siemens wireless ruter, ali vidim da mu wireless nije uključen!

/ZBUNJ/

EDIT: restartovao komp i ruter. Prvi fajl nije hteo da počne da skida (Unable to get link), pa sam onda "gurnuo gore" sledeći fajl - i posle 1 min je počeo da se downloaduje (brzina: 69-71kB/s)! Hm...

Poslednja izmena:
@dejan2006

Prvo resetuj modem (iskljuci ga iz struje, pa ukljuci ), pa onda vidi da li ce da ti se pokrene download iz browsera. Ako nece, resetuj opet. Ako ni posle nekoliko puta ne uspes, onda neznam sta je. Probaj da skidas sa jos nekih hostera da vidis da li ce tamo biti problema.

Nocas je Rapidshare bio u totalnom haosu. Masa servera je bila iskocila. I oni koji su radili tesko se uspostavljala konekcija sa njima. Od jutros se situcija normalizovala.

Nocas je Rapidshare bio u totalnom haosu. Masa servera je bila iskocila. I oni koji su radili tesko se uspostavljala konekcija sa njima. Od jutros se situcija normalizovala.
Skidam fajl od 190 mb vec sat i nesto pri brzini od 60-75kb ( tako kaze FF download ):wall:
Ili je do Sezama ili do RS, trece nema.

Jesi li prebacio reconnect na activated u glavnom prozoru ?

Ajde da budem precizan:

Znači kod mene stoji u ovom folderu tačno:
\CryptLoad_1.1.5\router\RouterControl

Fajl je ispod.

Pogledajte prilog 43799

Kod mene sve funkcioniše. Ono što radi jeste rekonektovanje modema da bi dobio novi IP, a onda nastavi download sa RS bez čekanja od 15 min.

Neznaš koliko si mi pomogao. Jedno veliko hvala.
Znači kod mene nije bio taj problem već što modem zbog mreže nema IP 192.168.1.1 već 192.168.1.20. Tako da nije mogao da se restartuje automatski.
Sad radi veoma lepo.
Još jednom hvala.

:wave:

moj ruter je (pise na poleđini) zyxel p660rt ee,
dok u samom ruteru pise:
System Name: P660R-T1
ZyNOS F/W Version: V3.40(AHO.2) | 09/27/2006
DSL FW Version:DMT FwVer: 3.5.14.0_A_TC, HwVer: T14F7_0.0
Standard:ADSL2PLUS
ima li neko za njega clr?

moj ruter je (pise na poleđini) zyxel p660rt ee,
dok u samom ruteru pise:
System Name: P660R-T1
ZyNOS F/W Version: V3.40(AHO.2) | 09/27/2006
DSL FW Version:DMT FwVer: 3.5.14.0_A_TC, HwVer: T14F7_0.0
Standard:ADSL2PLUS
ima li neko za njega clr?

Post br. 12 ti ima link za gomilu modema pa probaj tamo.

Dopuna za post #26
Ovo mi je pomoglo da mogu da ga restartujem na Manuel ali automatski neće.
Problem je u tome što mi je IP adresa rutera 192.168.1.20 tako da onaj Ip changer ne mogu da koristim. Prebacio sam na ruter i izabrao HG510. Tada mogu manuelno da restartujem ruter. Automatski neće. Metod mi je Cryptload. Kada ga prebacim na RouterRecorder onda mi izbaci neki tekst sa nekim problemom i neće da se restartuje.
Dok mi je adresa rutera bila 192.168.1.1 radio je bez problema.
Dakle pitanje je kako da ga namestim da mi se automatski restartuje ruter?
Dole je prikazana slika sa podešavanjima.

Prilozi

• settings.jpg
    settings.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 124
Nazad
Vrh Dno