Šta je novo?

CryEngine2 video

ZLI je napisao(la):
Ovde se spominje sm4.0

The engine, which runs on DirectX 10 and Shader Model 4.0, sports some amazing features. Of particular note are the volumetric clouds, the soft shadowing, the interactive and fully destructible environments and the soft particle effects.

Apparently, it's up and running using current hardware - and it looked fairly smooth too. Expect 7800s and X1800s to run it, and everyone else to cry (no pun intended).

The file is just over 4mb, and is well worth the download, even if it is fairly low-res
volumetric clouds..... vidjeni pre 3 godine, dakle nista novo
soft shadows..... Riddick
interactive and fully destructible environments... vec vidjeno u nekoliko igara, ali je ovde mora se priznati na visokom nivou. Jedino ostaje pitanje Unreal-a 3 i njegove podrske za fiziku kroz odgovarajuci hardver (morace i gospoda iz CryTech-a da je iskorise ako zele da budu konkurentni, jer ko bude ostao pri CPU kalkulaciji fizike taj je "otpao" iz trke. Kao da poredimo 3D grafiku sa i bez upotrebe 3D akceleratora pre nekih 9-10 godina).
Sve u svemu lepo zamisljeno, ali je bolje da pozure, jer ako budu otezali moze im se dogoditi da ih neko preduhitri.

Poslednja izmena:
Skinuo - Video - Onesvestio se - Drug gledao - Onesvestio se X2.

Ovo nije normalno, pa ovo je revolucija u gaming industriji... Samo da nešto ne zas**u :trust:

Gidra85 je napisao(la):
Kako moze da se skine, a ne da se striming-uje direktno sa sajta?

POZ :wave:

Desni klik - FlashGot link, na prvi filmić ako imaš ffox

Ja sada skidam, nadam se da će da radi...

Dali sam ja gledao isti video... :)

Meni grafika nije nishta posebno...malte ne sve vec vidjeno... :trust: Na primer oblaci ljepshe izgledaju u FS 2004 nego u tom njihovom engine:u

Killzone trailer za Playstation 3 me je mnogo vishe impresionirao.

Mnogo fino i realno izgleda. Ako jos bude i igriva tj. bude imala dobru pricu bice :type:

bas me interesuje sta to novo ima da nam ponudi farcry2 po pitanju gameplaya... sve ce biti potpuno isto... mene su jedino otvoreni prostori odusevili i realtivno slobodan prilaz reshavanju 'problema' tj napucavanju... kamo srece da se bave igrivoscu isto koliko i grafikom gde bi nam bio kraj

ah da ... sad ce imati revolucionarnu fiziku u kojoj se osteti list kada pucas u njega :)

G!!! je napisao(la):
bas me interesuje sta to novo ima da nam ponudi farcry2 po pitanju gameplaya... sve ce biti potpuno isto... mene su jedino otvoreni prostori odusevili i realtivno slobodan prilaz reshavanju 'problema' tj napucavanju... kamo srece da se bave igrivoscu isto koliko i grafikom gde bi nam bio kraj

Ali sta bi ti vise hteo od toga od jednog fpsa? :)
To je to, to je vrh. Dalje mogu samo da prave mesavine zanrova. Ako ti takav gameplay ne odgovara onda lepo kazes "Ja ne volim fps" i razumemo se :d

po toj teoriji ti mozesh slobodno da kazes "ja ne volim rpg" :)

cuo sam da ce FC2 favorizovati ATI karte, pa ce konacno atijevci imati neku hit igru koja ce bolje radi na njihovim kartama. ipak videcemo sta ce na kraju biti.

G!!! je napisao(la):
po toj teoriji ti mozesh slobodno da kazes "ja ne volim rpg" :)

Ne, ja volim rpg ali su mi jos bolje mesavine sa drugim zanrovima (pod uslovom da su dobro odradjene) od klasicnog hardcore rpga.
Meni se npr. kod point and click avantura ne svidja to sto moraju da se resavaju zagonetke, kao i sto je tempo spor, nema akcije, refleksa i slicno :d Jednostavno ja ne volim point&click drugim recima. :) Ali ne zanima me da sad ubacuju npr. rpg statistike likova u p&c pa da onda resavanje zagonetki zavisi od toga (npr. da bi presao preko provalije ako imas strength oboris stablo pa predjes pomocu debla, a ako imas agility onda se zaletis i skocis :D ), to bi jednostavno odvuklo igru iz zanra. A ni ne bi pomoglo da me igra sa ipak pretezno p&c gameplay-em privuce

MGS4 nije normalan... Ne znam ni šta je, uvek kada pogledam trailer (10x sam ga gledao) pomislim da gledam neki film :S:

pusti bre ove smorove... i FarCry je bio vrh, a bice i dvojka. Prica ce biti jos bolja, sa vise obrta. Dolazi specijalna policija i vojska da istrazi sta se desilo. Team play, voznja jos vise vozila, ali nije da moras, kao u HL2, nego mozes i pesaka i dzipom, recimo. Najbolja fps igra prosle godine je bio FC, a izasao je pre Dooma 3 i HL2.

Far Cry je odlichna igra i dosta Dugachka (ako se gledaju Doom3 i HL2), shto je po meni veliki plus. Shto se tiche gameplay-a, po meni je HL2 neprevazidjen...

Naravno da je ovo radjeno i pustano na realnom hardveru! U pitanju je Xenos i XBOX360 koji je zasnovan na SM 4.0 modelu i koristi unified shader arhitekturu.
Sa FC2 engineom je samo zagrebana povrsina DX 10-ke (to je zvanicno ime) i tek cemo da vidimo sta je M$ uradio. Prvi desktop DX 10 akeceratori ce biti R6xx i G80!
Da li ovo isgleda fenomenalno... pa tesko je reci na osnovu ultra kratkog lose snimljenog videa! Zar ne?
Da li se ovo moze uraditi sa SM 3.0 na postojecem hardveru? naravno, bas kao sto se sve sto je odradjeno za SM 3.0 moze odraditi na kombinaciji Pixel Shader 2.0b i Vertex Shader 2.0, ali uz gubitak ili detaljnosti ili performansi i gotovo sigurno uz dosta trikova kako bi se sto vise toga nabudzilo u manji broj instrukcija.

Podsecam filipenka i drustvo da je topic treda FC2 engine, a ne D3, FC i ostala proslost, sta se kome svidja i ostalo, da li ili ne fps, rpg itd.

Nazad
Vrh Dno