Šta je novo?

Crveno svetlo iz izlaza za slušalice na Tošibi F50 Qosmio

ed_hunter

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.07.2007
Poena
559
Slučajno sam primetio da mi izlaz za slušalice na laptopu svetli crveno, svetlost dolazi iznutra, iz samog džeka. Zvuk mi na kompu radi, i taj izlaz radi lepo kad povežem slušalice. Jedino što nemam instalirane drajvere za zvuk, nisam ih instalirao jer windows izgleda da ih sam ima, a oni realtekovi me nerviraju opako, i nemam nameru da ih instaliram.

Jel zna neko šta bi ovo moglo da znači?
Hvala

Da nije možda da u mraku možeš da nabodeš džek?

Pa na starom windowsu mi nije svetlelo, tek sad svetluca kada sam reinstalirao sistem. Sve radi OK, tako da mi stvarno i dalje nije jasno šta to znači...

Da, ti optički beše svetle, imao sam jedan na Abit NF7-S ploči i čini mi se da je svetleo, ali nisam obraćao pažnju na to pošto je imao onaj poklopac preko... I ovo se ne vidi dok se ne približi neki predmet uz izlaz, ja sam slučajno provalio jer sam prineo prst da pipnem gde mi je usb u mraku :)

Iskopao sam ovo (ako je u pitanju isti model)...

# Network: 10/100/1000 Ethernet LAN
# Card Reader: 5-in-1 Bridge Media Adapter, S/P DIF output port (shared with headphone port), ExpressCard™ Slot
# Webcam: Webcam and microphone built into LCD bezel

To je za ovaj model:
qosmio_f50.jpg

Iskopao sam ovo (ako je u pitanju isti model)...

To je za ovaj model:
qosmio_f50.jpg

Nije baš taj model, ali kapiram da je i kod mene taj slučaj, hvla za cim, ako si guglao. Mada i dalje mi nije jasna ta koncepcija deljenja S/P DIF-a sa portom za slušalice/ zvučnike.... Hvala puno za info, izgleda da je ipak to, s obzirom da sve funkcioniše OK, tako da nije nikakva greška. Mnogo mi je bilo čudno sve to jer nikad nisam čuo za takvu postavku, pa sam zato postovao temu. Hvala još jednom.

Nije baš taj model, ali kapiram da je i kod mene taj slučaj, hvla za cim, ako si guglao. Mada i dalje mi nije jasna ta koncepcija deljenja S/P DIF-a sa portom za slušalice/ zvučnike.... Hvala puno za info, izgleda da je ipak to, s obzirom da sve funkcioniše OK, tako da nije nikakva greška. Mnogo mi je bilo čudno sve to jer nikad nisam čuo za takvu postavku, pa sam zato postovao temu. Hvala još jednom.

Ma nikakav problem. Meni se Toshibe veoma sviđaju i sam sam planirao kupovinu nečeg sličnog...

Pazi ladno i kod mene na Acer 5920G svetli iz crnog dzeka napred, ali tek kad se bananica stavi negde do pola upali se crvena lampica. :)

Nazad
Vrh Dno