Šta je novo?

Crvena linija na 930bf :S !?

Virty

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
309
Imam Samsung 930BF.Pojavila mi se jutros vertikalna crvena tanka linija u desnom dijelu ekrana, nije mi jasno zbog cega se pojavila :S, kad ugasim pa upalim monitor neko je vrijeme nema, pa se ubrzo pojavi...da li neko zna o cemu se radi?

Reklamiraj to dok je jos u garanciji

Daj na servis pa neka oni vide sta ne valja sa njime.

Kvar....100%...vec vidjeno jednom....

@dark side
jel isto bilo na ovom modelu i jel se uspio popravit, tj uklonit crvena linija?

LCD monitori pitanje

Pozdrav

Imao sam Samsung SyncMaster 930BF LCD monitor
Nemam sta da ga hvalim, vjerovatno znate da je predobar.
Ali jednog dana mi se pojavi vertikalna zelena linija na desnoj strani monitora.
Restartujem, pomjerao kabal, mjenjao kabal svasta sam radio ali nikako da je sklonim. Nakon 5 min nema je vise, sve super.
Sutradan ista ta linija ali samo 3-4 sekunde
Prekosutra ga se rijesim, prodao sam ga.

Kod prijatelja isto neki noviji Samsung 173 (neznam tacan model) ali nije bas nesto , dode uz HP/Compaq masine.
Isti problem samo sto se kod njega pojavila bijela horizontalan linija. Kod njega se pojavi kad se monitor zagrije i ne gasi se.

Koji je to problem kod LCD-a, da li se taj problem moze rjesiti i kako.
Jer mislio sam sebi ponovo nabaviti 930BF ali ovaj put s garancijom, ali ako je to mana svim LCD-ijevima neznam isplatil se uzimati ijedan

Kod 930bf modela se deshava chesto neshto tako...ili crvena linija ili jako belilo po ivicama.......pochinjem da sumnjam da je ushla neka kolichina takvih monitora sa ko zna kakvim poreklom..Ja imam 730bf Samsung neka 2 meseca i za sada je ok.Dobio sam ga u originalnoj kutiji(bar kod,oznake,znas vec sve shto ide uz to),cd,uputstvo.Na sebi ima ispisanu oznaku modela u gornjem levom uglu i u gornjem desnom uglu stoji TCO99.930bf je isti kao i 730bf osim u povrsini vidnog polja.Postoji johs jedan thread gde chovek ima problem sa 940bf i nekom linijom.

josh neshto.....par puta sam se uverio da je kontakt sa kablovima loshe reshen kod tft monitora.Na dodir slika se menja jer se javlja "hladan lem" u prikljuchnom delu tft-a.Moguce da je to bio uzrok i na tvom tft-u.

Na Samsung sajtu FAQ kaze:

Question:
There Is A Thin Red (Green, Yellow) Line Running Through My LCD Monitor.

Answer:
The thin red, green, blue, white, or yellow line you see running through your LCD monitor is most likely a line of dead pixels. To fix this problem, you will have to get your monitor serviced or, if the monitor is new, replaced.

Grrrrrrrrrr

DOK ovo pisem pusim se od nervoze kao vulkan i svakog minuta cekam erepciju i unapred se izvinjavam ako budem psovao razumite me komp je kupljen nema ni dve nedelje
skoro sam kupio zverinu od kompa zeljan pokretanja novih igara i programa...
prvo je bio problem sa LAN om pa sa netom i onda sa joypadom...
DANAS niodkuda u sred igre na mom Samsung 931 BW monitoru pojavila se tanka vertikalna crvena linija koja me gleda sa istog dok ovo pisem
restart menjanje rezolucije gasenje monitora na sat dva nisu pomogli i stvarno posle svega sto sam procitao pitam se da li vredi dati tolike pare na samsung kad su recimo u LG samsungovi delovi samo malo ruznije spakovani... popizdecu danas je subota i ja sad moram da cekam ponedeljak a posle ko zna jos koliko dok mi ne zamene monitor posto ovaj nazad necu uzeti...
citao sam i po ovom i stranim forumima da ovakvi slucajevi sa samsungom nisu retki i da se ljudima ova crvena linija pojavljuje u vremenskom periodu 5-20 dana od kupovine i mislim da bi samsung trebao da stavi prst na celo i da manje sminka monitore a vise radi na njima...
Mislim za iste ove pare sam mogao uzeti BENQ isti ovakav samo siv ali na nagovor devojke uzmem samsung jel je lep:)
ne znam sta vise da vam kazem...ocajan sam!

i jos nesto mislim da bi na samsung kutijama od monitora od danas trebalo stajati sledece...WARRANTY VOID WHEN BOUGHT:-devil-:

Poslednja izmena:
Evo gledam je i na LG-ju L1732P..., i pizdim...

video sam i kod nekoliko samsunga od 17inca isti problem s tim da ih je prodavac bez problema zamenio sa novima.( sto je i normalno ).proces moze malo potrajati (dok se monitor posalje u veleprodaju i vrati nazad) ali MORATE dobiti drugi
ako vam prave problema prodavci vi lepo u inspekciju (ali prvo kazite da cete to uraditi ),
i dobijate drugi monitor.

Zamenicje ti panel waljda... Necejsh dobiti nowi sigurno.

Vrh Dno