Šta je novo?

crvena i zuta

zilijen

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
604
1. imam hdd rack, ali ne znam kako da povezem hard. plasim se da ne sprzim nesto. kada sam to pre radio na staroj masini, vidim kako je povezan cd rom, pa onda isto tako povezem i hard. radi se o tome da ne znam sa koje strane ide crvena, a sa koje zuta dugma kod kabla za napajanje. mozda je cak sve jedno, ali ne bih zeleo da riskiram. sada je komp pod garancijom, pa ne mogu da otvaram kuciste

2. kako da narezem butabilan cd?.. .znaci imam jedan.. hocu isti takav da narezem

3. ima li veze da li je cd-rom master ili slave na secondary grani, ili nema veze posto je samo jedan uredjaj na njoj... znaci master: nista.. slave: cd-rom

hvala unapred

1. kao sto si pre odradio odradi i sad !!!
2. mozes prostom kopijom u neru cd na cd !!!
3. da se sistem ne bi zbunjivao na drugoj grani stavi da ti je cd-rom master !!!!

nemozes pogresno da ubodes, tako je napravljen molex (konektor) da nemoze da udje pogresno ....

Odnosno, po pravilu, zuta ide uvek ka spoljnoj strani diska, dok se crvena orjentise ka centralnoj osi diska (tj. crvena je najblize data kablu).
Mislim da sam mozda samo jedanput video odstupanje od ovog pravila u nekoj brand masini, valjda hp, mada ni to vise nisam siguran.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno