Šta je novo?

Crucial C300 (128GB)

Sad :( ima ga da se poruci ali doze preskupo oko 260 eura :(

Mozda idem na Vertex 2 (60GB) pa kad pojeftinte za neki mesec prodam Vertex i kupim C300.

Jel moze da se nadze Vertex 2 kod nas (na balkanu)? da sporedim cene?

Hvala.

A zasto bas C300, ima boljih resenja za te pare.

A zasto bas C300, ima boljih resenja za te pare.

Nema, drzi se do negde Vertex 2 i svi ostali SF based SSD's ali ipak su slabii, kad radis sa uncompressable data performansi su na udar.

P.S. Samo je C300 6$GB slabi izbor, 128 & 256GB rokaju :D

Poslednja izmena:
Da, onaj od 64 giga bas opasno kaska... ovaj od 128GB se drzi... ali onaj od 256GB razbija!!! :)

Poslednja izmena:
batali ti to kada se kopira neki HD film :)
gledaj ono sto je najbitnije za OS, random read/write malih fajlova

Aha, ok :D

23532.png

23533.png

23544.png

23543.png

:D:D:D

Pa deder kazuj ti meni onda, jel' taj Postville brzi za random/write malih fajlova od C300 ili ne? :)

CAR, jel mozes da postiras jedan tvoj AS-SSD benchmark please? :)

Navodno kombinacija nove driveri Intel RST 10 + BIOS flash F13j/ F13q omogucuje jako bolji 4K performanse. Ovo je navjerojatno samo za Gigabyte ploce.

Single-ICH10RRAID-NonMember-For-Crucial-ForumL.jpg

Poslednja izmena:
Eno tamo u temi o C300, da ne sirimo pricu ovde, nije joj mesto... a i malo je rastrkano, pa mozes da bacis pogled na ovaj post konkretno, mada mozes i na ostale, pre i posle njega :p

P.S. Dobar boost za citanje, moram da priznam... prilicno dobar boost :)
Ono moje je pak bilo sa default (Microsoft/Win) AHCI drajverima... nisam Intel-ove RST instalirao. Ali mozda i to odradim, sto da ne... ako vec bude ovakav dobitak :)

P.P.S. Sto mu ovako kilav WEI... kud ne izgasi hard za ovo merenje :D

Kad uradis molimte obavi jedan test i postiraj! hvala odnapred :)

P.S. Jel mozes da linkas glavni C300 thread nemogu da nadzem :(

P.P.S. Koji firmware koristis?

Poslednja izmena:
Ma ja mislim da fleshujem u 006 zajedno sa f13J BIOS.

Hvala za link :D

Fini ti ovi threaded 4K rezultati, more ;) Malo sam vise ocekivao za read. 256GB verzija moze po 200MB/s da izgura a 128GB verzija je ista po read specs.
Write threaded skoro izgura max. jako fino ;)
Offtopic, psy da nisi ti igrao DotU na Xpamu?:)

Ma ja mislim da fleshujem u 006 zajedno sa f13J BIOS.

Hvala za link :D
Iskren da budem - dok mi nisi pomenuo ovu pricu oko firmvera, bio sam u uverenju da je poslednja verzija upravo 0002... a onda otidoh do Crucial-ovog sajta i videh da je od 16. novembra aktuelna verzija 0006 :)

Cu da flesujem i ja, sto da ne :smoke:

Samo pazi, prati vrlo dobro prati instrukcije! flesovanje firmware SSD-a je dosta po opasnije nego BIOS! vrlo lako mozes da unistis skroz disk. Ako nisi 100% siguran u to sto radis bolje ostavi, ovo je samo prijatelski savet.

P.S. 4K su ti dobri generalno, tu je sve gore dole ok ali 4K - 64K su ti malo slabi, pazi ima ljudi po netu sa C300 128GB koi imaju samo 50mbs/ na 4k write i oko 25 na read tako da tvoi score nije los, ja bih razmislio 2 puta za fleshovanje kad imas solidni performanse.

Evo pazi za sporedbu,

asssdbenchc300ctfddac25.png

Ja bi isto, ali imam 0001 trenutno :( Ne mogu na 0002 jer je destructive, a nemam gde da bekapujem 1TB trenutno :D

Pa pazari jedan F3 od 1TB za backup, majku mu :p
Posle prodaj :d:d:d

2 psyside:
Nemoj bre da mi dajes shot-ove sa C300 od 256GB, to je sasvim druga zverka... vidi kako gruva write! :)
Inace, ovo su ti sve slike sa iaStor, tj. Intel RST drajverima... ja rekoh da sam one moje testove radio sa default MS/Win drajverima. Prvo cu to da probam, da vidim hoce li biti nekog dobitka prvo tu... onda tek idem na flesovanje :D

Mada, malo me jeste prpa, s obzirom da je garancija u dalekoj Americi...

Na laptopu sam ovde ;) Mrzim xterni storage.

Pa pazari jedan F3 od 1TB za backup, majku mu :p
Posle prodaj :d:d:d

2 psyside:
Nemoj bre da mi dajes shot-ove sa C300 od 256GB, to je sasvim druga zverka... vidi kako gruva write! :)
Inace, ovo su ti sve slike sa iaStor, tj. Intel RST drajverima... ja rekoh da sam one moje testove radio sa default MS/Win drajverima. Prvo cu to da probam, da vidim hoce li biti nekog dobitka prvo tu... onda tek idem na flesovanje :D

Mada, malo me jeste prpa, s obzirom da je garancija u dalekoj Americi...

Dajem ti link iz 256GB zatoa sto je sporii od tvoi u 4K sektore! znaci tvoi je sasvim dobar u sporedbu sa njegovi koi kako 256GB model je vidno sporii od tvoi 128 znaci tebi nije potreban rizik sa fleshovanje firmwera, sem ako ne oces absolutno najbolje perfomarnase. Sad pitanje je dal vredi rizik? to ostajem na tebi :)

Moi predlog, da samo skines najnove RST 10 instaliras, to ti daje jos neki 5/10% vise performanse i ne smaras se sa firmware. Ti imas dobri primerak.

Poslednja izmena:
Da, video sam to za 4K... ali sam isto tako video i za sekvencijalno, kao i 4K-64KThrd! :D:D:D
Tu me ubija za dobrih 50 posto :p

Sta znam... znajuci sebe, sigurno cu ga flesovati :)
Samo jos da skupim hrabrosti... :d

Nazad
Vrh Dno