Šta je novo?

Crucial BallistiX DDR2 667MHz-a overklokovana na 1110MHz-a...

Vicious-Deeds

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poena
320
Ovo je prosto neverovatno, cisto probe radi podigao sam na 1110MHz-a na 2.3 v 6-6-6-14 i radi stabilno.
Pokusao sam na kratko 1200MHz-a sa istom voltazom i istim latencijama i radi ali procesor i NB zahtevaju znatno vise voltaze.

Klok je odradjen na ploci DFI LanParty DK P35-T2R. Jos nisam probao da smanjim voltazu za ostale stvari i testiram stabilnost. Probacu na 5-5-5-8 @ 2.3v na 1110MHz-a, verujem da ce raditi stabilno.

Prilozi

• OC1.jpg
    OC1.jpg
    328.1 KB · Pregleda: 68
5-5-5-8 @ 2.3v na 1110MHz-a uspelo!! :banana::banana::banana: temperatura 35 stepeni (mali kuler na 500 rpm duva u njih i NB). Ako uopste nekog interesuje :D

Poslednja izmena:
Cestitke !

Stari dobri micron chipovi :) Ne preporuchujem ti za svaki dan da ih tako gazish jer nema potrebe. Sem ako ne jurish neke rezulatate u super pi-u ili u nekim drugim OC programima.

Lepo je videti stari dobri crucial u akciji.

:wave:

Hvala, Micro cipovi stvarno ubijaju. Ovu memoriju sam kupio od clana ovog foruma.

Sto ne za svaki dan, dozvoljena voltaza od strane Crucial-a je 2.3v za ovu memoriju? Nesto gledam na netu, covek je uspeo da izvuce iz istih 1180MHz-a 5-5-5-8 @ 2.30v. Mene samo koci voltaza koju procesor zahteva za ovaj klok. Mozda ako povecam VTT, Clockgen i PLL jos malo...

NB je na 40 stepeni @ 1.45v sto i nije strasno.

Poslednja izmena:
Ako su microni na njima nikako ne treba preko 2.1v a i to je nekima mnogo ..

Verovatno ste oboje u pravu sto se voltaze tice. Videcu za svaki dan sta 2.1v moze da izvuce.

Zahvaljujem na savetima!

Edit: Za divno cudo na 2.1v podize sistem na 1110MHz-a 5-5-5-8 o_O
Sad ide testiranje!

Poslednja izmena:
****te,kad cujem ovo ,dodje mi ova moja ***** od ocz da pocupam nazivo iz ploce i umrvih kuhinjskim cekicem za meso.

place mi se :(

Prilozi

• oc2.jpg
    oc2.jpg
    328 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
****te,kad cujem ovo ,dodje mi ova moja ***** od ocz da pocupam nazivo iz ploce i umrvih kuhinjskim cekicem za meso.

Ne znam koje module OCZ-a imas ali ovi sto su bili kod mene 2 x 2GB Platinum
low voltage radili su na 1200MHz CL5 na Phenom II AMD-u na default voltazi od 1.8v

Samo sto si zakasnio nekoliko godina :d
Moji supertalent sa micronima su isli preko 1150 na 4-4-3-8 :D

Samo sto si zakasnio nekoliko godina :d
Moji supertalent sa micronima su isli preko 1150 na 4-4-3-8 :D

Za supertalent nemam reci, vrhunski kvalitet za male pare. Svaka im cast.
Jedno pitanje, koja je memorija bila u pitanju, koju si voltazu nabio da izvuces taj klok i te latencije?
Mogu i ja da sibnem 2.4 ili 2.5v i smanjim latencije znatno a povecam klok do 1200MHz-a, ali mene vise interesuje 24/7 varijanta.

Pozdrav.

Kao sto rekoh, davno je to bilo... :D
Mislim da je bilo u pitanju 2.3V a moduli su bili 800mhz 4-4-3-8

Kao sto rekoh, davno je to bilo... :D
Mislim da je bilo u pitanju 2.3V a moduli su bili 800mhz 4-4-3-8

Uff, jel si bas morao :d
Moram da vidim koje latencije dobijam na 2.3v :crash:

Edit: Ne vredi, maks sto mogu da izvucem je [email protected], a te latencije dobijam i na 2.1v tako da je to izgleda maksimum za ovu memoriju osim sto mogu da sibnem MHz do 1200 na 2.3v.

Ja sam prezadovoljan i sa ovim rezultatima. :wave:

Poslednja izmena:
Odlican rez, Ballistixi su tada kidali.:)
Ja imam Ballistix Tracer 1066, rade mi na 1150 5-5-4-6 na 1.95V na istoj DFI ploci.:) Def je 2.2V ali svakako nemoj ici preko 2.1 za svaki dan, visok napon ubija ove module. Takodje ako se greju, hladjenje je neophodno.;)

Edit: Za divno cudo na 2.1v podize sistem na 1110MHz-a 5-5-5-8 o_O
Sad ide testiranje!

Ne treba tim micronima mnogo voltaze da ostvare dobre tajminge i visoku frekvenciju. Na odredjenom delu ce im trebati osetno vise voltaze za svega par MHz vise a to naravno nije 24/7 kombinacija koju treba drzati. Ja bi video koliko idu CL4 pri ~2.0v i tako ih i drzao.

Ja sam imao AxeRAM 6400 sa micronima i crkli su posle ~1.5god, 4-4-4-8 @ 1040MHz pri 2.15v - previse im nalazost bilo ..

Inace ploca ti je pravi old skool za igranje :)

Zahvaljujem svima na informacijama, ali imam jos jedno pitanje...
Mogu da izvucem sledece:
860 MHz-a 4-4-4-8 na 2.0v
ili
1080 MHz-a 5-5-5-8 na 2.0v
Sta bi vi preporucili?

Ploca je super, skoro sam je kupio i odusevljava me :D, za moje potrebe i previse, mada sam miran do sledece godine.

Za svaki dan drzi na peticama, a ako oces da se igrash onda cetvorke. Ja bih tako uradio. Jos jednom cestitke :wave:

Lep rez, ja imam Elpida memoriju (sa logicno elpida cipovima), fabricki radi na 800mhz 6-6-6-16, izvukao sam iz nje 1100mhz 5-5-5-15 stabilnih na samo 2.0v. Eh sto volim te dobre primerke:)

To je tako bilo u pocetku pakovali su svugde GMH i GKX kasnije se nisu ni proizvodili ti cipovi su maltene i sahranili micron posto predpostavljam da nemas garanciju cuvaj tu memoriju dosta tih memorija je vracano na RMA
Stari dobri GMH cipovi :) GKX je jos vece ludilo :)

Ma nije low voltage,2.2v je deklarisan napon cl5,ali sistem nije stabilan kad ga setujem na 1066.

Ma nije low voltage,2.2v je deklarisan napon cl5,ali sistem nije stabilan kad ga setujem na 1066.

Najverovatnije ti je Command Rate podesen na 1T pa verovatno zato i nece. Podesi na 2T i vidi da li radi (ako je do toga).

:wave:

Sto se tice moje memorije, na 860MHz-a / 4-4-4-8 / 2.0v mi se nekako cini da rade brze nego kad su na 1080MHz-a / 5-5-4-8 / 2.0v. U pravu je OCz, ipak je dobitak od 220MHz-a manji u odnosu na zategnutije cl4 latencije.

Odlican rez, Ballistixi su tada kidali.:)
Ja imam Ballistix Tracer 1066, rade mi na 1150 5-5-4-6 na 1.95V na istoj DFI ploci.:) Def je 2.2V ali svakako nemoj ici preko 2.1 za svaki dan, visok napon ubija ove module. Takodje ako se greju, hladjenje je neophodno.;)
Tvoja ploca ima bolje kondenzatore :) ali je u sustini ista. Memoriju i NB hladim usmerenim 80mm ventilatorom na 500rpm tako da im je temperatura oko 30 do 35 stepeni max. Za sada ih ostavljam na 2.0v, a videcu za koji dan koliko jos procesor moze da se klokne na nekoj normalnoj voltazi (do 1.36v) pa cu i memoriju da overklokujem jos malo (do 2.1v).

Poslednja izmena:

Mislim da je to ipak memorija koja ima preveliki napon, nije bas idealna za
AM2+ i AM3 procesore ...
Neki tu napon treba da se poveca, ne mogu da se setim koji pa bi mozda to
doprinelo stabilnosti ... nije na memorji nego nesto vezano za northbridge

Vidi ovako,poslusao sam te i digao napon NB za 0.1(1.1750v+0.100v) i podesio memoriju na 1066(cl5 sa 2.2 ) i dobio sam stabilnost(testirao sam prime samo prva 3 testa).I naravno,posto sam alav pokusao sam ,jelte ,da je klokujem (da podignem fsb na 205) i onda se sve pokarabasilo,i onda vrnem ja fsb na def 200 i pokusam opet ali sad prime nece ni ta 3 testa da izvuce,jednom recju sad ne mogu nista.potom pokusam da vratim na 800 mhz ali sad vidim da mi je i tamo test pukao.Dal je moguce da je windows zaglupio ili jos da teram napon NBu?

Moguce da si degradirao memoriju, to je bila cesta pojava kod memorija sa Micron GMH/GKX cipovima.:S:

Verovatno je maticna ploca je malo istripovala, obrni mesta modulima npr. pa probaj
ponovo ...
Iskljuci iz zida racunar, izvadi bateriju, clear CMOS pa onda ponovo probaj ...
Nisam se mnogo igrao sa AM2+ i AM3 procesora i ako sam posedovao i 940BE
a i sad 965 pa ne mogu tacno da ti kazem sta da radis.

Vrh Dno