Šta je novo?

CRT?

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Procitao sam da u TME na B.brdu ima Philips i Samsung CRT televizora.
Treba mi iskljucivo za gledanje kablovske i ni za sta drugo.
Ukoliko je informacija na sajtu tacna (planiram da odem da vidim), kakvog su kvaliteta ovi televizori i da li ima smisla kupiti ih? Pominje se 100Hz itd.

Do danas sam mislio da crt moze da se kupi samo vox, neo, crown i sl.
Koliko vidim Philipsa, Samsunga pa i Toshiba ima, ali uglavnom u radnjama van Beograda?

Koliko sam ja upućen čitajući svuda, i Philips i Sony ako i nađeš novo, to nije ni blizu kvaliteta koji je nekad bio. Verovatno nije mnogo bolje od ovih kineza, samo je skuplje zbog imena brenda. A Samsung je posebna priča, pripazi se njihovih SlimFit TV-a, ima o tome dosta na forumu.

Ja bih ti preporučio da nađeš neki dobar polovnjak iz vremena kad se to pravilo valjano. Za iste novce možeš uzeti i veći i bolji TV nego što si planirao, ali treba malo traganja i sreće.

Za ove nove što kažeš, najbolje ako ti se javi neki serviser, jer oni najbolje znaju šta je unutra i koliko im dolazi na servis. Ili navataj nekog ako poznaješ, mogu ti dati i korisne savete oko polovnjaka. Većinom su protiv 100 Hz TV-a, zbog te digitalije i skupljih opravki, ali najbolje da vidiš uživo i uporediš. Meni je to najbitnije, više ne mogu da gledam ostale televizore po kući jer mi strašno trepere, a ovi sivi plastikaneri po izlozima - još gore.
Na kraju, fanzo forum je udruženje servisera, pa možeš i tamo da probaš za info iz prve ruke.

moje iskustvo od pre mesec dana - niko vise ne prodaje CRT televizore!!!
ni Tehnomarket, ni Technomax, ni Neptun... Obrati paznju, u TM u Bloku 62 imaju samo servisirane modele, modele sa reklamacije i sl. Nema nijedan u kutiji - nov!
Technomax nema nijedan CRT, Neptun ima samo neki Beko.

na kraju smo ujurili neki Quadro sa 3 godine garancije u Merkatoru. sve je to isto s****e, ali makar covek ima 3 godine garanciju.

Bilo je LG CRT-a u Metrou za oko 14k proslog meseca, a naletao sam i na Samsunge u Tehnomaniji svojevremeno. Rece mi radnik kako naruce, sve ode za 5 dana... A ovaj LG mi je izgledao kao prepakovan CRT star 20 godina jer mu nesto i nije bio flat ekran :)

Mozda ce delovati smesno, ali ako imas nekoga ko moze da ti iz Madjarske donese - u Cori su Orion televizori na akciji (za ~100eur 55cm). Sad, ja imam jedan Orion star 12 godina i radi kao sat, koliko su se i da li su se oni iskvarili, ne znam...

Poslednja izmena:
Ja sam pre mesec - dva tražio crt za matorce. Nema nigde ništa novo sem Vox i Quadro. Na kraju uzeo polovan na oglasima, 6x bolji od ovih novih. Ako potraje godinu dana, isplatio se, taman dok reše da odvoje pare za neki "tanki".

ma meni stajao Daewoo 29" CRT skoro 2 godine, i pre mesec dana zove me ortak - oce da uzme za njegove za plac. dogovorimo se i on uzme - matorci odusevljeni.
posle 3 dana me zove zenin ujak - njegov Neo 29" ispustuio dusu i pita mene za Daewooa - a TV stajao dve godine i skupljao prasinu.
posle smo obisli sve i na kraju uzeo covek Quadro 29" za 18k, i to samo zbog 3 godine garancije. jedva sam ga odgovorio da ne kupuje neki Sharp 32" LCD za 30+k dinara...

Sta je zakljucak? Da li to znaci da ipak moram da iskesiram neku plazmu (Panasonic?) ili ima smisla uzeti neki od onih debeljuca?

po meni - Quadro CRT sa 3 godine garancije i taman ce se za 3 godine srediti pitanje kanala, standarda i sl. u zemlji.
overi i TM BB, za svaki slucaj - mozda imaju neki primerak Samsunga koji bi ti pasovao.

Meni je mnogo 200e za takav TV u današnje vreme. Ja sam pre dve godine kupio za 140e stariji Nokia 32" i odlično sam prošao jer je slika odlična, oštra, ne treperi ne diše, TV ne zuji... Za divx i m-hd ripove, analognu i satelitsku tv je super i služiće me do potpunog prelaska na hd, znači čekam da brzine neta skoče, cene padnu, divx i hd ripovi obrnu uloge (zastupljenost), da par glavnih zemaljskih kanala pređu, i pre svega da na satelitu bude mnogo više hd kanala i da nešto bude i dostuno ;).

Taj Quadro ima po meni jedini adut - garanciju. Znači samo pre kupovine proveriti da li slika zadovoljava kriterijume (oštrina/boje) i obratiti pažnju na oštrinu po uglovima, geometriju, da ne diše... znači da nema krupnijih falinki. I ako kupuješ CRT, uporedi obavezno u radnji ekrane sa 100 i 50 Hz, primećuješ li razliku i da li ti to smeta.

Poslednja izmena:
Ne isplati se kupovati CRT.
Prosle godine sam kupio mojima 29" Samsung slimfit, a pre 3 dana sam im dao moj Sony 29" Trinitron 100hz iz 2002. Slika na soniju je neuporedivo bolja iako ima milion radnih sati.
Zakljucak - na samsung sam bacio pare.

Ja sam uzeo pre oko godinu dana VOX 29", sluzi lepo, mada ne verujem da se danas to isplati uzimati... ipak je sad LCD daleko manje i neretko ima i za 30k, a i ovaj TV je bio dzabaka na akciji... ispod 150e.

Nazad
Vrh Dno