Šta je novo?

CRT vs. TFT zracenje

I ja sam 5 godina koristio 14icu CRT koja je radila na ko zna koliko herza pa sam verovatno do nje i ocoravio. Sada je tu 17ica koja pici na 100 Hz i sad je uzivancija. Sto se mene tice sto vise Hz to bolje, zato i jeste najbolje ici na TFT posto oni rade na MHz :) Onih 60 - 70Hz koji stoje su zbog kompa. laicki receno :)

Sto volim ovakva biserna objasnjenja :D

Pa, koliko si upravu toliko i nisi :D
"odmakni se ocoravices" je nastalo sa pojavljivanjem prvih televizora... generalno tv je mnogo gora stvar od monitora - manja rezolucija i refresh rate, te je jako nezgodan za gledanje iz blizine!
Sto se tice dijagonala:udaljenost - DA tacno je

Poslednji put kad sam sedeo za crt-om par sati glava me je bolela ceo dan i onda sam udario burazera u glavu da malo boli i njega i naterao ga da kupi lcd. Sad nikog ne boli glava i svi smo srecni i zadovoljni :)

ma video projektor pa na zid zracenje ide u minus leci organizam:p

Koliko bisera u ovoj temi. LOL :D
Moj sluchaj: Philips 14" sa anti-radijejshn filterom (e on shto je pomogo, do 101 i unazad). :D
Za one koji ne znaju, taj filter je neko glupo plavkasto staklo shto visi ispred ekrana, i navodno zahvaljuci tome manje ocoravish... :eyebrows:

Koliko bisera u ovoj temi. LOL :D
Moj sluchaj: Philips 14" sa anti-radijejshn filterom (e on shto je pomogo, do 101 i unazad). :D
Za one koji ne znaju, taj filter je neko glupo plavkasto staklo shto visi ispred ekrana, i navodno zahvaljuci tome manje ocoravish... :eyebrows:

Kolega, da li si nekada cuo za filtere!?

Vrh Dno