Šta je novo?

CRT vs. LCD

luka.l je napisao(la):
To je bar moje glediste. :)

Imao sam prilike da raduckam malo na LCD-u i nisam bas odusevljan. Mislim da za njih jos treba malo sacekati da se razviju.

I ja mislim da treba sačekati...
.... da im padne cena. ;)

pa ako gledas tako, uvek je vreme da sacekas da pojeftini nesto, onda uzmi neki 14'' crt pa se zezaj. ako hoces luksuz i ekskluzivu, plati pa se klati.

Bane® je napisao(la):
Objasni.

Ne gubi se mnogo kad je analogno, a i svaki je pixel na svom mestu idealno obojen i sa analognom vezom...

a sta ja da objasnjavam pa sami ste rekli da ugao gledanja remeti ionako blede (mozda ne blede al ... razumem kakav je utisak) boje ....

ahhh ja sam 100% da sve sto moze da bude digitalno - bude i to kad kazu "ne gubi se mnogo" zvuci mi loozerski, sori al to je mozda moja mana jer volim perfekciju a nemam pare da je kupim ... pa evo i pojacala se prave sa optickim ulazima(a karte sa optickim izlazima) - a opet "ne gubi se mnogo" ni sa analognim pojacalima - a zasto prave kad se "ne gubi mnogo"? nije sigurno za dzabe ...
mada imam jos jedan trip da su CRT-ovi nezdravi za oci(zrace) - i sto veci monitor uzmes vise te zraci...jes da imaju neke filtere al opet TFT je sigurno 100% zdrav za oci, el tako. na kraju cu uzeti TFT - kad mi se pokvari ona ADI 15-tica :) aj vozdra...

Nazad
Vrh Dno