Šta je novo?

CRT monitor gubi crvenu boju!?

tibby

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
619
Pozdrav, imam Samsunga 753s koji radi ok sem shto mu se gubi crvena boja iako je toplina boje, rgb podeshavanje nepromenjeno... nakon nekog vremena ona se vrati i onda je slika skroz ok... da li je neki veliki problem i kako se moze resiti?
hvala i poz

Moguce je stelovati boje nazad na monitoru, generalno kod svih katodasha, i televizora i monitora.
Mada to nestajanje pa vracanje je ipak izgleda veci problem.
Ne znam sta da ti kazem, lek se zove TFT :D.
Neverovatno koliko su jeftini postali 19-22" tft monitori, znam da nisi zeleo ovakav odgovor/konstataciju, ali je stvarno friendly advice ;).

trenutno mi trebaju odgovori koji se krecu u pravcu pronalazenja i preporuke resenja, tj. lociranja problema buduci da se monitor nalazi na mestu za koji ne treba tft i sasvim radi posao crt... to da se mogu podesavati nazad boje je vec neki napredak, hvala :)

Ja imam lose uspomene na taj monitor. :wall: Kada sam ga kupio 2004.godine radio je samo 3 meseca i onda je nesto u njemu puklo i slika je odjedared postala mnogo mutna.

Imam teoriju sta je moglo da dovede do toga ali sam taj deo za svaki slucaj precutao kod reklamacije.:-devil-: Jedanput, dok sam nesto radio na kompu grmelo je i sevalo u blizini ali ne toliko. Nekoliko dana posle toga se desio kvar.

753s su mi zamenili, bez doplate, za 793s, koji je jos uvek ziv ali mi je tek nedavno dosadio.:smash: TFT je ipak TFT. :banana:

hladan lem... idi u neki tv servis sa tim

Ja sam imao identicam problem samo sto cini mi se monitor je gubio drugu boju, a problem je pravio kabal. Probaj da kabal ozvadis i ponovo utaknes u karticu ili probaj da ga pomeras u raznim pravcima moguce da negde nema dobar spoj.

Proveri kabal - ako on nije problem onda se negde pojavio hladan lem.

nije da sam bas strucnjak, hladan lem = neshto se odlemilo unutri....!? :)

Poslednja izmena:
da...80% kvarova su tog tipa kod starih uredjaja

i kolko je to veliki kvar i skupa popravka...taj tranzistor?

pfff, pa vidi, dooobro ocuvan 19" tft ce te izadje 60€!

pa jasno da za 50 ne vredi nish... i naravno da stoji konstatacija da je ocuvan 19 tft tada bolji...ali ako neko trazhi neku sicu onda nema frke

Nazad
Vrh Dno