Šta je novo?

Crossover audio kabl?

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Hteo bih da kupim neki kabl koji bi mi odradio sledeće:

sa jedne strane ide u zvučnike - sa druge strane imam duple činčeve od kojih svaki par ide u zasebni uredjaj.

Da li bi to uopšte moglo funkcionisati kako treba? I ako funkcioniše kad odem u prodavnicu tražim... šta? :)

To bi i moglo nekako funkcionisati jedino ako je svaki zvučkin pojedinačno aktivan

Zvučnike koje trenutno imam su stari no-name wavemaster 120. Medjusobno se povezuju činčem. Ali kapiram da su pasivni tako da mi se čini da mi je onda jeftinija varijanta da kupim još jedan set pasivnih zvučnika :)

Poslednja izmena:
Ti hoćeš da npr. povežeš DVD i PC na iste zvučnike i da ne moraš stalno da menjaš kablove kad hoćeš drugi uređaj da slušaš???

Pod pretpostavkom da ovo želiš i da ti sve ovo uredno radi sa jednim uređajem onda ne vidim zašto ne bi radilo i sa dva. Naravno podrazumeva se da ne želiš da slušaš oba uređaja u isto vreme.
Ovaj kabl možeš i sam da napraviš i to je običan Y kabl tj. račva...

Kakav ti je ulaz u zvučnike?

edit: To što ti se jedan zvučnik povezuje sa drugim preko činča znači da u jednom zvučniku imaš pojačalo tj. na njemu smanjuješ i pojačavaš odnosno uključuješ/isključuješ zvučnike. Takvi zvučnici se zovu aktivni jer imaju sopstveno pojačalo. Mada to nema nikakve veze sa ovim kablom koji tebi treba..

Poslednja izmena:
Hm da, pitam se sta bi se dogodilo kad bi u isto vreme probao da pusti i zvuk sa ps3 i pc-ja...

Meni bi trebala ovakva vrsta kabla:

sa jedne strane RCA 2x (u zvučnike)
sa druge strane RCA (za PS3) + 3.5 (za PC) - mada može i 2x RCA pa se kasnije kupi onaj adapter RCA-2-3.5

Ali ovo me buni:

Naravno podrazumeva se da ne želiš da slušaš oba uređaja u isto vreme.

Mislim nije da bih toliko jako želeo, ali da li pod "ne želim" misliš na to da ne bih imao odvojenu kontrolu nivoa za oba uredjaja ili ciljaš da to ne bi moglo raditi?

I pošto nisam vičan pravljenju tehničkih stvari, možeš li da preporučiš gde bih to mogao napraviti?

Poslednja izmena:
Mislim da nema smisla da u isto vreme pustiš na PC muziku a na PS3 da slušaš neki zvuk iz igre.

Ne znam da li bi radilo ili bi spalio zvučnike ili nešto treće. Ova varijanta je moguća samo u smislu jedan izvor zvuka u jedno vreme na jedne zvučnike. Kabl koji sam ti predložio bi ti samo olakšao život jer ne bi morao da non-stop čupaš kabl iz zvučnika i da zabadaš drugi.

Hmmm... Sad nešto razmišljam možda ipak nisam u pravu i možda ipak ovo neće raditi. Sačekaj ti da ti se još neko javi ko se bolje razume. Izvini ako sam te doveo u zabludu.

Nazad
Vrh Dno