Šta je novo?

Crossfire?

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
E ovako, da li postoji crossfire veza 16x/8x ili je to 8x/8x. Tj 16x/16x na X plocama je ok, a da li na P plocama (sve govorim o 775 podnozju) ona radi na vezi 16x/8x ili 8x/8x. Da li postoje razlike u P45 plocama? Na netu sam svasta video, neko govori da ako ima 2 pci-e 16x onda drugi radi 8x a prvi 16x a kod nekih proizvodjaca 8x/8x i mnogo sam zbunjen, negde vidim 16/8 a negde 8/8 svako vuce na svoju vodenicu :p.
Ajd pomagajte malo da resim dilemu?

P.S.koju bih plocu mogao da uzmem P45 da uparim jos jedan Ati 4830?

Evo jedan zanimljiv test gde uporedjuju CFX & SLi razlike izmedju x16/x16 vs x16/x8. :)

Test

Kao što su reklim sledeće nedelje razlike izmedju x16/x16 vs x8/x8, pa možeš da sačekaš i slegneš utiske.

Inače, kao što kaže chupo92 sa tačke gledišta isplativosti, više ti se isplati da uzmeš neku jaču single-GPU grafičku, nego da kupuješ ploču koja podržava CF, bar u x8/x8 režimu i još pritom treba da pljuneš pare za još jednu 4830. ;)

Ovo sam dosta istrazivao i dosao do zakljucka da se cf/sli isplati ...Kako raste rezolucija i AA 8/8 gubi bitku sve vise od 16/16 , dobar cipset koji ima 16/16 je x48 , ja sam pazario polovnu Rampage Formulu ASUS za 100E jos prije skoro godinu . Ima feneomenalne hladnjeke od bakra i treba samo da napavis promaju preko njih i nece se grijati uopste . n njoj mi e8500 ide na 4.56 na vodi ya svaki dan pri naponu od 1.36, z minorna pojacavanja napona cipseta ...bios je dobro sredjen i ima sve opcije za dobar klok, a lako razumljive . Imao samEP45 EXTREEME koji je bio tako natrpan opcijama da sam digao ruke od nje , potpuno nepotrebno pretjerivanje ... Cekam pad cijena da ubodem jos 1 5850 i da voyim jos par godina . Jedino sto me ATI driveri iyludjese ...Nvidia SLI8800gt sam vozio nekih godinu dana i moram reci da sam bio prezadovoljan , u svakoj zahtjevnoj igri skalirao je po 80 ivise % ...

skalira i ati od 70%, pa navise ..ja uzeh maximus ii sa p45 cipsetom i zafrknuh se, jer ne moze 500 fsb da izadje ..imas stabilne modifikovane drajvere na guru

Poslednja izmena:
Ma dzaba modifikovani driveri kad meni treba MSI AFTERBURNER + AMD GPU CLOCK TOOL da bih karticu klokovao po želji , a kamoli da ostavim automatske profile i da to radi ... Nego sve moram rucno ili napravi darmar, a nvidija namjestis profile i zaboravis na to , mogu misliti sta ce a mi radi 5850 CF...

Kupi još jednu 4830 i uživaj. Ja sam vozio CF XFX4830 i izuvao je kako radi. Topla preporuka sa moje strane, pa opet kada budeš prodavao obe karte manje ćeš izgubiti na vrednosti nego na jednoj skupljoj.

OK. Koju plocu mi preporucujete za CF P45 ili da prelazim na AMD posto kod njih ima vise ploca i mislim da su cene povoljnije

Ma dzaba modifikovani driveri kad meni treba MSI AFTERBURNER + AMD GPU CLOCK TOOL da bih karticu klokovao po želji , a kamoli da ostavim automatske profile i da to radi ... Nego sve moram rucno ili napravi darmar, a nvidija namjestis profile i zaboravis na to , mogu misliti sta ce a mi radi 5850 CF...

dovoljan ti je msi ab, samo promijeni cfg

Nazad
Vrh Dno