Šta je novo?

Crossfire ploca i GeForce kartice

JohnSmith

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2008
Poena
319
Zanima me da li na crossfire ploci mogu GeForce kartice potpuno normalno da rade, ili su ove ploce prvenstveno namenjene Atijevim karticama?
Radi se o DFI Lan Party DK P45T2RS i 8800GT.

Radice vishe nego zadovoljno do kraja svog postojanja a i dalje :d

Bez brige 90% korisnika ovog foruma ima upravo takvu kombinaciju, ja sam prvi primer.

Ok, a to pretpostavljam znaci da bez problema mogu i dve 8800 da stavim!

E upravio NE. Zato shto nvidia karte koriste SLI a ne crossfire. Mogao bi da stavish 2 radeon-a bez problema shto cje recji - crossfire : )

Eto pre neki dan ili danas sam bash rekao ovde da masa ljudi ima crossfire plochu sa nvidia grafikama i ti si josh jedan dokaz tome. Verovatno imash neki intel procesor pride...

Tu je E4400. Zanima me takodje da li bi se nesto dobilo u igrama ako bih stavio e6600 ili e7200 i koji je proc bolji od ta dva?

Tu je E4400. Zanima me takodje da li bi se nesto dobilo u igrama ako bih stavio e6600 ili e7200 i koji je proc bolji od ta dva?

To je jako diskutabilno u ovom trenutku. Quad procesori gledaju u buducnost sto se tice gaming i konacno se pojavljuju igre koje koriste potencijal sva 4 jezgra (GTA4). Q6600 treba klokovati na 3.6ghz da bi se izvukao maksimum u konbinaciji sa nekom dobrom kartom, tako da ti savetujem da ne menjas taj procesor za E7200 ali ga obavezni overklokuj i neces imati nista slabiju masino za gaming cak ni u odnosu na i7😉

Bolji je onaj koji ima veci takt, tj. onaj koji se prosecno moze vise overklokovati 🙂.
Dakle, E7200.

Crossfire (2x Ati graficke) radi i na plocama (chipsetovima) za Amd i za Intel 🙂. Dakle, sve sto ti treba je ploca sa 2 Pcie slota 🙂.

Sto se tiche SLI-ja (2x Nvidia graficke), to je do skoro moglo samo na Nvidia-nom chipsetu, sada je moguce i na Intelovom X58 (ploce najnovije generacija).

Ono sto nisam siguran, pa ko velim da pitam 🙂.
Da li je Nvidia ranije pravila (sli) chipsetove samo za Intel procesore (tada je bila moguca kombinacija Intel + 2x Nvidia), ili je pravila i za Amd procesore ?
Cisto informativno 🙂.

@*******i
On je pomenuo E6600, ne Q6600 🙂.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
taj CPU moze...

da ide stabilno sa nekim boljim kulerom bez problema na 3.2GHz
pa i vise stabilno na nekoj solidnoj plochi. Taj takt procesora u
kombinaciji sa nekom boljom grafikom moze jako lepo da tera igre.
Intel Core2Duo procesori inache dosta bolje iskorishcavaju
potencijal grafike od AMD Athlon x2 procesora.
:type:
Ne moras jos da menjas taj proc. Ja imam E4300 na 3.3GHz.
Ma sa 8800GT sa 1GB DDR3 teram sve igre, mada moram priznati
da se retko igram ali vrtim cesto testove.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno