Šta je novo?

Crossfade problem pri snimanju

Zorro

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
660
Snimio sam nekoliko CD-a sa pesmama umiksovanim jedna u drugu (crossfade, dakle). Naravno, ne govorim o kopiranju takvih "fabrickih" Cd-a, vec o "rucno" umiksovanim pesmama. I na svima sam imao isti problem: na samom pocetku svake pesme (dakle, dok jos traje prethodna) cuje se jedno tiho, ali primetno i iritirajuce "kvrc". Ovo mi se desava i kada pesme hocu da snimim "slepljene" jednu za drugu, bez pauze, nezavisno da li sam odabrao "0 frames" ili "0 seconds" za razmak izmedju njih: pri prelazu na sledecu pesmu cuje se to isto "kvrc"...

Zna li neko u cemu je problem, i ima li resenja za ovu glupost? Snimam na TEAC W54 (4/4/32), Nero 5.5.5.1. Isprobano vise vrsta medija, tako da to sigurno nije problem.

Hvala unapred

Jesi li snimao Disc-At-Once ili Track-At-Once?

E vidis, to mi nije palo na pamet... Snimao sam Track-At-Once.

Zorro je napisao(la):
Snimio sam nekoliko CD-a sa pesmama umiksovanim jedna u drugu (crossfade, dakle). Naravno, ne govorim o kopiranju takvih "fabrickih" Cd-a, vec o "rucno" umiksovanim pesmama. I na svima sam imao isti problem: na samom pocetku svake pesme (dakle, dok jos traje prethodna) cuje se jedno tiho, ali primetno i iritirajuce "kvrc". Ovo mi se desava i kada pesme hocu da snimim "slepljene" jednu za drugu, bez pauze, nezavisno da li sam odabrao "0 frames" ili "0 seconds" za razmak izmedju njih: pri prelazu na sledecu pesmu cuje se to isto "kvrc"...

Zna li neko u cemu je problem, i ima li resenja za ovu glupost? Snimam na TEAC W54 (4/4/32), Nero 5.5.5.1. Isprobano vise vrsta medija, tako da to sigurno nije problem.

Hvala unapred

To se javlja pri grebovanju pesama sa original CD-a.
Verovatno koristis AudioCatalyst i nisi podesio opciju "Spin up drive" i Fixed Sync Width na 3-4.
Ako nije AC, onda pokusaj da odaberes opciju spin up drive before grabbing, i pokusaj sa drugim opcijama na tu temu.
Mada je najjednostavnije ako te mrzi da se sa tim bakces, instaliras bilo koji SoundForge (6), i odseces taj vrh.

Laxduke, meni se cini da covjek nema problema s grebovanjem!?

Ako sam upravu, onda je gotovo sigurno krivac track-at-once, jer laser prilikom snimanja, za svaku traku ponaosob pravi "gap" ili pukotinu a zatim priprema sledeci track i tako sve do poslednjeg !

Treba samo koristiti disc-at-once, i problem ce nestati ,ali treba biti pazljiv jer ukoliko masina ne moze da obradi audio track realtime (onthefly priprema), tj ukoliko ima sporu masinu, moze doci do pucanja diska, pa obavezno treba odraditi prvo simulaciju !

Pozdrav

Laxduke, hvala na trudu ali nije problem u grebovanju. Ne koristim Catalyst, a i kada pesme snimim "normalno" (2 sekunde pauze izmedju), tog "kvrc" nema. Extra sto mi se ovaj poslednji put to desilo sa DVD koncertom sa koga sam iseckao i "prepakovao" pesme...

Nisam jos stigao da proverim da li je resenje to sto tvrde Dandy i
Diviner, cim isprobam javicu. Nadam se da su u pravu:)

Nazad
Vrh Dno