Šta je novo?

Crni ekran posle logovanja uz error poruku

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Cao svima. Problem je nastao posle poslednjeg windows update-a (win 8.1 64 bit) kad se komp samo restartovao. Posle logovanja ekran samo postane crn i vidi se kursor. Alt tab del radi mogu da udjem u system manager ali to je to. Error poruku koju sam prikacio se (referenced memory at ... could not be written) vidi se samo iz safe mod koji nece da digne sistem vec isto ko i normalno bootovanje - prodje windows loading i tu zakuca. Upalim sistem manager al to je to. Nista slicno na netu nisam nasao? Sa windows instalacionim diskom nece repair da uradi, system restore ne moze jer nece da udje u windows ni iz safe moda.

Prilozi

• 20150313_182356.jpg
    20150313_182356.jpg
    533 KB · Pregleda: 92
Odradi sfc /scannow.
Kada podigne sistem(pojavi se kursor) pritisni CTRL+ALT+DEL
da otvoris task manager, klikni na new task i kucaj cmd i cekiraj "run this program as administrator"
U cmd ukucaj "sfc /scannow" (bez navodnika) i pritisni enter.
Sacekaj da odradi i na kraju kucaj "shutdown -r -t 2" da restartuje.

20150314_093416.jpg

Odradio i evo screenshot-a. Nasao je valjda gresku u kernelu il se varam?

Ne nije to za gresku, to je za cekiranje kernela.
Kucaj sad "sfc /verifyonly" da cekira i pretrazi sve fajlove.
Na kraju bi trebalo da izadje verification 100% tako nesto.
Pa kucaj "shutdown -r -t 2" da restartuje.
Trebalo bi da proradi posle restarta.

Ako ne trebace ti instalacioni disk ili usb da odradis system repair.

Odradio sve, integrity 100% i nece. Automatic repair sa inst diskom nece. Jedino sto mi pada na pamet format c i sve ispocetka.

A system restore na vreme pre update?
Probaj u CMD otkucaj "rstrui.exe"
Mozda tako nece ici, tako moze ali u safe modu.
Nego kucaj ovako C:\windows\system32\restore\rstrui.exe
Ustvari ti mozes da pristupis bilo cemu iz task managera
Samo otvoris New Task i ides browse...

Poslednja izmena:
Evo proradio sa system restore tj ovo rstrui.exe, hvala puno. Samo jos da izvalim zasto se ovo desavalo, tj da se ne desi opet kad odradio automatic update za windows. Hvala na savetima! :)

Koji update je skinuo?, desava se to na win8 ponekad, dodje u neki konflikt.
Imao sam par puta na win8, resio sa sfc /scannow posle nije vise pravo probleme.

Odradio windows update opet i opet ista stvar :(. Morao sistem restore opet. Sad sam mu promenio posto mi je automatski instalirao update da mora da trazi moje odobrenje, ali vidim da ih je svukao jedno 30 tak, a ne znam koji pravi problem da njega ne instaliram. Imas neku ideju kako da izvalim koji je problemtacan, sem da jednog po jednog instaliram i restartujem pa vidim koji pravi problem?

Pa vecinom je to KB3035131, probaj ako ti se on pojavljuje da ga preskocis.

Guglovao malo i problem je bio do startisback koji imam, a koji nije bio updejtovan ne poslednju verziju i onda je pravio problem sa novim windows updejtima (ovaj gore naveden i jos jedan). Cim sam upejdtovao startisback normalno je instalirao sve updejte. Hvala puno Vuce na pomoci! :)

Nazad
Vrh Dno