Šta je novo?

Crna ili bela čokolada

Crna ili bela čokolada?

  • Crna

  • Bela


Rezultati ankete su vidljivi nakon glasanja.

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poruke
18,056
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pitanje je sad.
 
Vala nijedna jer im je istekao rok trajanja od 27.12.2021. do danas, sigurno ako su "domaćeg" kvaliteta.;)
Ako bih morao da biram, neka bude crna i neka bude čokolada a ne "čokolada".
 
identifikuje se kao cokolada
 
Bela čokolada?!?
Ju! Svaki put kada neko TO nazove čokoladom, jedan berač kakaa padne sa drveta.

TO mu dode k'o onaj slatki Smoki ili slana Plazma. (Ko je to smislio, drž'te ga dalje od Nutele!)
 
Pravi burek moze biti samo sa belom cokoladom, ostalo su pite.
 
cjGbRgn.jpg
 
Twix u burek ? Nemoj ovo bosanci da vide
 
Bela čokolada nije čokolada, pošto da bi nešto bilo čokolada mora da sadrži kakao prah.
Ali pravi se od istog kakao semena. Samo seme sadrzi oko 50% ulja i oko 50% cvrste materije. Bela cokolada se pravi od tog ulja/puter (imate i proces kako sve to ide na netu).....tako da jel ukusno? Jeste :). A crna cokolada sadrzi jedno i drugo iliti, melez po prirodi:


Meni se realno smucila crna cokolada, sad sam presao na belo 😁 pa dok mi se ona ne smuci.
 
Poslednja izmena:
Nije čokolada, ne može da se poredi, ako Igora "dotiče" može i da promeni naziv ankete, ako ne, nikom ništa.
 
Ja ne volim belu cokoladu. Najvise volim mlecne ili one dark ali max do 70% cacao. Sve preko toga mi ima kiseo ukus.
 
Da bi nešto bilo čokolada mora da ima kakaovac, tj. prah dobijen mlevenjem zrna kakaoa.
Sve ostalo su dodaci koji čine da imamo različite tipove čokolada.
Bela “čokolada” ima samo te dodatke, zato je i bela.
Kakao buter je skoro uvek dodatak svim tipovima čokolada (osim nekih tipova “hardcore” crnih sa 99% kakaovca), jer sa njim čokolada dobija prepoznatljivu kremastu teksturu i topljivost na temperaturi čovečijeg tela (oko 37 stepeni).
I ono što čokoladu čini sjajnom za čovekov organizam je upravo kakao, ostalo je tu da bi bila ukusnija.
 
Crna.
Nekada sam vise voleo belu, ali mi u poslednje vreme nesto ne prija stomaku.
 
Javljam se samo da uložim protest protiv ovakvih, krajnje nepotrebnih i neumesnih anketa.
 
OBE!
 
s obe!

 
Ne smem ni jednu. Ja kad ih samo vidim dobijem 2kg. Adiktivno đubre😉.
 
Cudno, i nepotrebno pitanje, jer samo je jedna...
Crna, bar 55% kakaovca - bez obzira na poreklo.

@lepi kokan

The Duke of NY, A No1.
 
Jaooojj i kad je clan odgovorio na ovo pitanje, gde ga nadje, proslo je dve godine 😅
Cokolada uvek samo crna, bela nije to to.
 
Pokretač teme je admin, mogao je da stavi datum posta i 23.B.C.
 
Nazad
Vrh Dno