Šta je novo?

Crn ekran

kicba

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
319
Dakle sinoc je radio kompjuter odprilike 4-5h i onda je mirovao(screen saver) jedno 20min, i onda sam ja seo usao u My Computer i tu mi je zablokirao racunar.Pritsnem dugme restart, ono pojavi mi se crn ekran a kompjuter se na izgled normalno pali.Ja otvorim kompjuter iscupam memoriju, produvam, vratim, kad ono isto.Zatim iscupam procesor, dodam jos malo paste, vratim, kad ono isto.

U pitanju je AMD Athlon 64x (Socket 939) na 3200Mhz cini mi se, 2x512mb rama,GF 7300GT,Napajanje noname,Ploca Asusova neka, na njoj je menjan chipset kuler.Konfiguracija je radila 2godine bez problema od kako sam je sastavio, a kupovao sam polovne delove sa oglasa, sve me je ispalo ukupno oko 70e :)

E sad, znam da mi je crko ili procesor ili ploca ili mozda napajanje.Jel postoj neka mogucnost da saznam sta je a da ne isprobavam menjanjem ovih komponenti?

a grafiku jesi li probao ? mislim ... ne baca sliku .... mozda je i to, povadi sve usisaj ... vrati prodrmaj konektore i mozda sve proradi ;) ja sam tako par puta "ozivljavao" kompjutere

Grafika je najnovija od svih komponentu u racunaru. Probao sam, nista i dalje.

Pa to deluje kao grafika. Nedavno sam baš menjao dotičnu 7300, pogotovo ako imaš verziju sa pasivnim hlađenjem. Jel imaš integrisanu na ploči, stavljao si drugu ili kažeš da nije zato što je najnovija? Jesi isprobao monitor negde drugde?

Napajanje ne bi trebalo da je crklo, s obzirom da se pali računar, ne bi se tako manifestovao ni procesor. Eventualno ploča, mada mi je i to sumnjivo.

Drivere nisam cacko od kad sam instalirao win, tad sam stavio najnovije sa nvidiinog sajta i sve je savrseno radilo 2godine , tj do sinoc kad je zablokirao.

U pitanju je Silent graficka tj. bez kulera na njoj. Graficka bas retko crkava, tako da ne verujem da je ona.Na ovom kompu se vrteo samo office i surf internet.

Ja sumnjam da je procesor ili ploca. Videcu ovih dana da menjam sa nekim nesto pa cu da probam.

Ispuštaju grafičke kartice svoje plemenite duše i odlaze na večni počinak, nisu one izuzete od prerane smrti.

Isključi kabel od monitora iz računara i vidi da li dobijaš RGB signal, ako ga ne dobijaš onda je možda monitor preminuo.

Svakako probaj drugu grafiku pre menjanja ostalih komponenti,
potom bih preporučio da probaš neku drugu memoriju.

Inače, ne bi smetalo da nam kažeš da li uopše imaš sliku od trenutka paljenja računara, nisam video ni skontao da si to naveo.

E, sad da ne tražimo previše od tebe ali bilo bi zgodno ako bi imao neki CD sa nekom verzijom Linux-a koja se podiže direktno sa istog, možda ništa nije pokvareno ... i to se dešava.

mislim da ti je graficka! nemoj kupovati ako imas od nekog pozajmi, pa vidi ako je riknula kupi novu!!! veliki pozzz

U pitanju je Silent graficka tj. bez kulera na njoj. Graficka bas retko crkava, tako da ne verujem da je ona.Na ovom kompu se vrteo samo office i surf internet.

Au covece, pa gde graficka retko crkava. U servisu gde radim je to najcesci kvar ubedljivo.

Nemoj bzvz da se cimash, 99% ti je do nje. Probaj od nekog u blizini drugu pa tek onda sve ostalo.

Nazad
Vrh Dno