Šta je novo?

Crn ekran nakon paljenja Toshiba Qosmio

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Imam stari Toshiba Qosmio G30-220 http://www.notebookreview.com/notebookreview/toshiba-qosmio-g30-qosmio-g35-review-pics-specs/ i od prekjuce se desi sledeca stvar: Stisnem Power dugme, cuje se zvuk ali nema slike, pomislim crkla grafika, odneo u servis da bi lik stisnuo Fn + F5 (ono standardno za laptop da se pali/gasi display). E sad, mene buni to sto ti Fn dugmici mogu uglavnom da se koriste tek kad se podigne sistem ne dok se bootuje.
I dalje imam problem kad stisnem Power dugme crn je ekran sve dok ne izadje iz tog pocetnog screena, i tek tad moram (svaki put) da stisnem Fn+ F5 da bi se ukljucio ekran. Znaci radi sve normalno i displej i graficka sem sto to "baguje" na pocetku.
Da li je neko imao slican problem, ne znam ni sta bih "googlovao"? :D

Inace krenuo sam i da dizem sistem Win 7 pa mi trazio raid drivere pa sam iskljucio raid pa i dalje je trazio drivere, i na kraju jedva sam nasao drivere za Raid za ovaj model i onda sam normalno podigao sistem. Nisam pametan da li da drzim laptop u raidu (ima 2x 200 gb ata HDD)?

Nazalost uobicajen problem na Toshiba Qosmio laptopovima.
Ima vise mogucnosti za resenje.
Ukucaj na googl-u: toshiba qosmio black screen on startup i primeni neka od ponudjenih.

Mislim da sam popravio. Namestio sam primary display na njegov originalni, pokazivao je da ima kao 2 ekrana. Cak i Fn dugmici rade pre nego sto se bootuje sistem, sto mi nikako nije jasno :D

Vrh Dno