Šta je novo?

"Crko" X25-E za citanje ;)

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Mislio sam da SSD crkava ili za pisanje ili rikne kontroler pa je skroz neupotrebljiv (bez $$$).
Medjutim, desilo mi se da je jedan X25-E, star tacno godinu dana prestao da cita neke sektore diska. Ostale moze da cita, moze da pise, ali nece da mi procita ove sektore (podosta njih u stvari, nisam mogao da ustanovim da li su povezani ili ne).
SSD Toolbox je javio da ga saljem Intel repu ;) Cekam RMA sada.
Cisto da pomenem onima koji imaju SSD-ove, pogotovu Intel-ove, povremeno pustite full diagnostics na njima (ako vam nisu u RAID-u).

Hvala duksi88 sto je izdvojio vreme da prebacim bekap sa SAS diskova kako ne bih izgubio dane novim instalacijama (i to nakon sto je od mene kupio SAS kontroler ;))

SSD Toolbox je prijavio 1.97TB Host Writes. Za godinu dana. Sto je oko 0.1% of life-spana za X25-E (2PB = 2048TB je minimum lifespan ako se dobro secam sa Intel slajdova).
Iskreno 5-6GB/dnevno mi se cini puno, ali kad se uzme u obzir da je vecina toga bilo prekopiranje/move virtuelnih masina od po >4GB onda i nije puno.

Imam jos 3*X25-E koji su bili u RAID0 sa ovim, sa istim Host Writes (jedan ima 4TB doduse ne znam zasto... nikad nisu bili zasebno korisceni), koji i dalje rade - za sad ;)

Vrh Dno