Šta je novo?

Crko Samsung 753S

Kron

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
620
Moja oprema  
Monitor
U boji
Laptop
Digitalni sa kolor ekranom
Tablet
Isto digitalni sa kolor ekranom
Mobilni telefon
Imam dva
Crko mi monitor Samsung 753S posle 3 godine rada. Naprosto posle restarta kompa nije hteo da se upali, kao ni signalna LED. Jedino sto dolazi iz njega je neki tihi brzi tik-tak zvuk kao stoperica i to samo dok je glavno dugme na njemu u ukljucenom polozaju. Jeste to jeftin monitor, ali me interesuje da li je neko imao ovakav kvar, a da ga je otklonio (u servisu) i koliko je kostalo (isplati li se?). :crash:
Sto se tice novog, trenutno ne mogu sebi priustiti nista iznad 100e, ovo je vanredan slucaj i nisam planirao izdatke... ne gine mi izgleda 793s... :bottle:

Popravlja skoro svaki TV mehanicar. Radi se o jednom IC koje kotrolise taj monitor, a cena oprasvke po Nisu je oko 30-tak €.

Najlosiji model do svih Samsunga je 753s, dobro sto je radio do sada.
Ne vredi njega da popravis, jer ce opet pokvariti......
Ako ipak odlucis, ERC Commerce je distibuter za SCG.
Kazu da ima odlican servis.
ERC Commerce
Adresa je: Nikole Durkovica 44, 11000 Beograd
tel: 011.309 6272; 309 6273
309 6503; 309 6504

:wave:

Da pomenem da sam nedavno prodao moj stari 753s za 50 evra, pa ti vidi da li ti se isplati.

@Kron: ili mozzda 793DF.. mislim da mozze da se nadje i za nizze od 100€
mislim, da se ponovish bar malo na bolje;)

ako ne nadjesh, javi se na PM

pozdrav

Batali taj krs i onako je najlosiji njihov model, pazari bilo sta novo do 100€ :)

Ja se odlucio za ERC Commerce servis, hvala geokal na preporuci! Ala ga je opravio - svaka mu cast!... 29,5 eura i ko nov! Za jedan dan. Inace, crkla napojna jedinica (tj, verovatno taj IC u njoj).
U poslednjem trenutku sam se setio da sam u zadnjih par dana sebi dozvolio par bezobrazluka (nova graficka i flash disk) pa ispade da nemam ni za najjeftiniji nov monitor.
morbius je napisao(la):
Da pomenem da sam nedavno prodao moj stari 753s za 50 evra, pa ti vidi da li ti se isplati.
Evo ti racunice o isplativosti:
1. dao sam 29,5e i imam garanciju od 6 meseci na ugradjeni deo;
2. polovan da kupim (npr. od tebe) za 50e i ne dobijam nikakvu garanciju, a sutradan moze da mi rikne i onda ajde lepo u servis pa jos para iz dzepa...
I da pomenem da je najveci sampion moj kolega koji je uspeo da uvali polovan 753s nekom tipu za 60e, to treba umeti... ,)

Ni ja nisam pristalica kupovanja polovnih monitora ali ni tako skupe popravke matorih monitora. Po meni se to ne isplati, ***** garanciju od 6 meseci za jedan deo, ima ih jos puno u njemu koji mogu da riknu. ;)

Ako si ti zadovoljan, onda sve ostalo je bullshit.

Kron je napisao(la):
I da pomenem da je najveci sampion moj kolega koji je uspeo da uvali polovan 753s nekom tipu za 60e, to treba umeti... ,)
Pazi, ovaj lik je bio u frci i mogao sam da mu uvalim monitor i skuplje, ali bi me verovatno pekla savest. A i monitor mi je zauzimao puno mesta u sobi pa sam jedva čekao da ga se rešim.

Kron je napisao(la):
....
Evo ti racunice o isplativosti:
1. dao sam 29,5e i imam garanciju od 6 meseci na ugradjeni deo;
2. polovan da kupim (npr. od tebe) za 50e i ne dobijam nikakvu garanciju, a sutradan moze da mi rikne i onda ajde lepo u servis pa jos para iz dzepa...
nije to varijanta za kupovinu, nego za prodaju tog tvog..

50 - 29.5 = 20.5, neka ga prodash i za 60€, dobit je na kraju ~30, jer si u njega ulozzio skoro toliko..

po meni ( a i josh po nekima,)) se ulaganje u 3 godine star monitor u iznosu od vishe od polovine njegove vrednosti ( 50:29.5 -> 59%) NE is-pla-ti

ali, bitno je da si ti zadovoljan, sve ovo je samo akademska rasprava:sceptic:

pozdrav

[Mancha] je napisao(la):
Samo da napomenem da se od goooomile 753s koji su slati u ERC zbog istog kvara, nakon popravke nije vratio ni jedan na ponovnu reklamaciju

Zato sto su ih posle toga bacali. :D :d :D

POZ :wave:

Mozda je bitno:
Na policama pomenute servisne radionice sam imao prilike da vidim osim mog 753s jednog 793s i gomilu drugih modela Samsung monitora, znaci 75x NF, DF, 79x NF, DF, crna kutija, bela kutija... (mozda sam pogresio malo oko kombinovanja slovnih sufixa sa pripadajucim brojem, poznavaoci neka oproste), tako da se 753s vlasnici mogu utesiti cinjenicom da ni ostali modeli nisu cvecke. :p

Poslednja izmena:
Kron je napisao(la):
Mozda je bitno:
Na policama pomenute servisne radionice sam imao prilike da vidim osim mog 753s jednog 793s i gomilu drugih modela Samsung monitora, znaci 75x NF, DF, 79x NF, DF, crna kutija, bela kutija... (mozda sam pogresio malo oko kombinovanja slovnih sufixa sa pripadajucim brojem, poznavaoci neka oproste), tako da se 753s vlasnici mogu utesiti cinjenicom da ni ostali modeli nisu cvecke. :p

Sigurno si video i drugih modela df, dfx itd na servis, ali ipak svima je poznato da 753s imaju manu sa napajanjem.
Zapamti ovo : Cujemo kako zene voze bolje od nas, ali niko nije se pitao koliko je procenat nesreca izazvana od lepseg pola i koliko od ruznog :d , koji je procenat muskaraca ili zena za volanom na sat i koliko ukupno oni voze za godinu dana. Uvek je moguce neki izuzetak ali ipak svi znamo udgovor. ,)
Za kraj : slazem se sa Mancha-om "nakon popravke nije vratio ni jedan na ponovnu reklamaciju".
:wave:

Samo da se pohvalim da moj 753s i dalje savrseno radi posle vise od godinu dana od popravke! Mozda nekom moze biti od koristi ovaj post! ;)

zormanic je napisao(la):
Popravlja skoro svaki TV mehanicar. Radi se o jednom IC koje kotrolise taj monitor, a cena oprasvke po Nisu je oko 30-tak €.
to je to

Valjda ce ovaj moj 753s da preživi do zime?

Nazad
Vrh Dno