Šta je novo?

CRKO QUANTUM Fireball lct08

kefalo

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2002
Poena
619
Sve fino radilo, kad samo odjednom KLANG, KLANG, KLANG komp radio normalno...ali cim sam pokusao da otvorim .txt sa desktopa win2000 se resetovao. Kad se dizao sistem, ploca mi nije prepoznala disk. Onda sam ga ugasio i nakon 5 min ponovo upalio i sve je radilo OK.
Nakon nekoliko dana se isto desilo ali kad se resetovao vishe nisam mogao da dignem sistem, ili kad ga dignem nakon 5 min se ponovo cuje KLANG.
Ali sad ploca ne moze nikako da ga prepozna.

Da bacim smece, ili mozda ima nade. Mozda neka zamena elektronike??

p.s.
Najzalije mi je 12GB MP3 muzike. :boom: :cuss:

Stavi ispod harda ventilator 8x8cm da duva na elektroniku i neces imati problema.
Ako nisi, uradi low level format harda!

Naravno, ovo gore vazi ako je Philips citav.

ma disk je u potpunosti citav, nije nista izgorilo...."samo" necee da radi...

ja sam i kontao da je do hladjenja....jer svve je radilo ok sve dok se on ne zagrije

Obavezno low level format (powermax) i ventilator!

Srecno...
Te lct serije quantuma umeju da budi prave nocne more , mom ortaku se dogodila ista stvar, samo sto je Philips izgoreo...

Panos je napisao(la):
Stavi ispod harda ventilator 8x8cm da duva na elektroniku i neces imati problema.
Ako nisi, uradi low level format harda!

Naravno, ovo gore vazi ako je Philips citav.
Bravo majstore... pravo u metu!!! Meni je isto tako "riknuo" pre 2 leta... Znaci, isto, malo radi, pa krene da tandrce, izbaci plavi ekran kako ne moze da cita i to je to. Odnesem na servis (garancija, naravno, istekla), kazu crkla mehanika (?)...
"A podaci... imam gomilu filmova, muzike, igara...?"
"Nema nista od toga, sve je otislo... nego, jel' hoces da nam prodas elektroniku?" !!!!!!

MRS, BRE!!!!

Vec sledeceg dana, krenem polako da cupam podatke... upalim komp, pa na po 5-10 minuta spasavam sta se spasti moze (sa diska koji je "mrtav", i ne moze nista da se iskopira)... kroz par dana, izvucem sve. Kupim drugi disk i na ovaj prakticno zaboravim. Medjutim, nakon nekog vremena, kupim HDD cooler za tog novog Maxtor-a 7200, ali nije mu bas bilo potrebno... pa izvucem Quantum-a i stavim cooler na njega, jer sam i sam sumnjao na temperaturu, odnosno, njegovo grejanje, jer radi dok se ne ugreje... odnosno, Philips cip. Od tada, disk je k'o nov... koristim ga za backup, adi u cugu i po 5-6 sati, nista mu ne smeta... jedino sto je spor i krci :D, al' ajd :)

Toliko o serviserima... treb'o sam da odem tamo i pokazem im Quantum-a vampira, koji se vratio iz "mrtvih". :D

Nazad
Vrh Dno