Šta je novo?

Crk'o modem! Moze li lemilica?

srle69

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
610
3 Com US Robotics 56k
Nedavno je bila grmljavina(usred zime!)
Obicno iskljucujem modem sa linije,ali sad bas nisam,znaci sudjeno mu je.Svirno je,ali nije nacisto,radi-konektuje se,samo sto moram da izaberem broj telefonom pa onda ustekam liniju u modem i startujem ga.
Nece da bira,tj. ako ne dobijem vezu iz prvog(a ne dobijem je), modem ne prekida vezu i drzi je stalno otvorenu.Rele se cuje da bira impulsno,znaci nije zalepilo,bira i tonski ali ne raskida vezu.
Kada mi je modem ukljucen u liniju a ne koristim ga,blokira mi kucni telefon jer drzi vezu stalno otvorenu.

Ovo se desilo i nekim mojim ortacima iz komsiluka.
Posto imam alat i osnovno znanje iz elektronike,zanima me da li postoji neka laksa intervencija lemilicom na nekoj komponenti.
Modem sam dosta platio i nije u garanciji,a radio je strava,pa bih pokusao na bilo koji nacin da ga spasem.

Ima li neko iskustva sa slicnim problemima?

DR.SRLE

Meni je riknuo EXTERNI DIAMOND SUPRA EXPRES zbog grmljavine (i jos nekoliko 10 se zalio zbog istog). Slicni simptomi su bili kod nekih...
Resenje:
Kupi nov modem.

TazDeVil je napisao(la):
Meni je riknuo EXTERNI DIAMOND SUPRA EXPRES zbog grmljavine (i jos nekoliko 10 se zalio zbog istog). Slicni simptomi su bili kod nekih...
Resenje:
Kupi nov modem.

Ja sam pitao da li moze neko da mi pomogne oko popravke da spasem modem, a to "kupi nov" je za one sto nemaju pojma oko tehnike.
Savet ti je od velike pomoci, a mozda moze "ugradi gromobran"?

Ja kad sam menjao relejcice, jedan je bio za biranje a drugi za dizanje i spustanje veze.

Pa ako si vican sa lemilicom pokusaj definitivno, jer je to OK modem. Pokusaj da nadjes neku shemu na net-u, pa potrazi releje koji su crkli...
ctp;

Crni je napisao(la):
Pa ako si vican sa lemilicom pokusaj definitivno, jer je to OK modem. Pokusaj da nadjes neku shemu na net-u, pa potrazi releje koji su crkli...
ctp;

Ovakvi saveti vec mogu da budu od pomoci.
Hvala!

Kad god sam imao neki problem,mnogo je vise onih koji filozofiraju nego onih koji ti stvarno pomognu. U fazonu "ja sve znam,resavao sam i teze probleme,ali ti ipak kupi drugi..." ili "uh,al' su te *****ali dileri..."

AKO MI NE MOZES POMOCI I NE JAVLJAJ SE

DR.SRLE

Dr. Srle, calm down...
:wave;

srle69 je napisao(la):
Ovakvi saveti vec mogu da budu od pomoci.
Hvala!

Kad god sam imao neki problem,mnogo je vise onih koji filozofiraju nego onih koji ti stvarno pomognu. U fazonu "ja sve znam,resavao sam i teze probleme,ali ti ipak kupi drugi..." ili "uh,al' su te *****ali dileri..."

AKO MI NE MOZES POMOCI I NE JAVLJAJ SE

DR.SRLE
Pazi nisam mislio nista lose. :wave;
Ali malo racunaj, koliko vremena izgubis, dok nadjes semu, pa izgorele delove, pa trazis te delove, pa to platis, uradis i na kraju kad probas opet ne radi bas kako treba, jer je jos nesto "otislo" ali nisi primetio, pa sve ponovo. Ako ceo dan sedis kod kuce i dosadno ti je, onda je OK, ali inace kad sve sracunas, ne znam sta izadje jeftinije, popravljati, ili kupiti neki nov (naravno ako je externi, onda vredi pokusati, ali to nisi pisao). :wave; :wave; :wave;

Brate, ti ocigledno nemas predstave kakvih sve ljudi ima na ovim forumima.
Evo,recimo JA:
radim u Telekomu,imam besplatan internet 24h sa downloadom od 250 Kb/s prosek,imam alata,imam vremena ,imam delova,imam veze za nabavku...Sta ti jos treba?
Da li se meni isplati da kesiram lovu posle svakog kvara komponenti?
Vredi pokusati,zar ne?
Nisam ovo shvatio kao uvredu,a nemoj ni ti moj odgovor.Nisu svi ljudi u istom polozaju kada imaju problem.Ja sam samo hteo da ustedim vreme i trud trazeci iskustva drugih.Problem sam resio i popravio modem bez icije pomoci,kostalo me je vremena i truda ali ne i novca.
Isto kao i pre godinu dana kada sam trazio savet kako da ohladim moj Athlon na 850 Mhz koji przi u IDLE na 52 C.Slusao sam bajke,uvrede,pljuvanja mog izbora procesora i ni jedan koristan savet.Onda sam seo,prostudirao problem i resio ga sam.Skinuo sam temperaturu za 15 C i dan danas mi tako radi bez ikakvih problema.
Isto sam hteo i sada,nadajuci se da ce mi neko olaksati posao,ali opet sam resio problem sam,nisu uopste relea u pitanju.
Smatram samo da forumi treba da postoje da bi se razmenjivala iskustva,a ne zivotne filozofije, zato NEMOJ da se ljutis,takvo resenje da kupim nov modem ja itekako znam i to je umom slucaju krajnja solucija.

Puno pozdrava,
DR.SRLE

Nazad
Vrh Dno