Šta je novo?

Crko iphone - preporucite servis

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Ortaku potrebna opravka iphone-a (blokiran ekran i ne reaguje na dodir), te bih molio da preporucite neki dobar servis da se to opravi ako moze.

Hvala!

Ortak me je zamolio da mu postavim sledecu poruku ovde.

Pozdrav svima,

imam veliki problem sa Iphone-om, pre neki dan mi je sve normalno radilo i odjednom je ekran blokirao. Restartovao sam ga i kada se upalio, ostao je na ekranu za "unlock". Animacija radi normalno, kada kliknem dva puta po glavnom dugmetu , izlazi mi ipod mode i kada pojacavam sa strane volume bar se pomera, ali ekran jednostavno ne reaguje na dodir i ne mogu da ga otkljucam. Odneo sam ga u neki servis oni su ga flasovali , kako kazu, i rekli mi da je crko ekran i da ne mogu da ga poprave ! Predpostavljam da postoji mogucnost da se popravi, pa vas molim da me posavetujete, ukoliko imate slicnih iskustava sa ovim problemom.

Hvala puno za svaki odgovor,

Branko

Ima nalog i on na benchu ali je zaboravio sifru (Mr.Branco mu je nick).

:wave:

Poslednja izmena:
pa *** crko mu je touch screen... nije skupo, ali je *******o... sam touch je jeftin, do 20-ak evra, ali je proces odvajanja starog toucha od lcd-a i stavljanje novog toucha bez mehurica i primesa jako jako tezak...

Realno male su sanse da se samo touch zameni, trebalo bi menjati ceo ekran, a to kosta oko 150 evra.

Kada sam na mom pokusao da zamenim naprslo staklo (sve je radilo normalno, samo je gadno izgledalo) nisam mogao da nadjem coveka da mi to uradi.

P.S. moguce da je softverski problem, prvo probati restore, pa tek onda u servis.

Poslednja izmena:
Najverovatnije je software... jedino treba naci servisera koji zna dobro odraditi posao jer ima toliko razlicitih nacina da se to uradi, a jedan je pravi.... ako nisi nista uradio, i ako su jos uvek simptomi isti, odnosno ti likovi u servisu nisu nesto dodatno zeznuli, javi se na pm, fleshovao sam svoj iphone vise puta tako da mi je to rutina... pozz

Reci cu mu da pogleda odgovore pa javljam sta je odlucio/uradio.

Pozdrav!

Sa telefonom nista nije uradjeno, a serviseri kazu da bi popravka kostala oko 150 EUR (upravo ono sto je stoske rekao). :(

Poslednja izmena:
ja isto mislim da je software

Na zalost nije.
Ceo displej je cao......
Kada god ne radi, pa makar samo jedan deo ekrana(mislim da nije vise osetljiv na dodir), ceo ekran mora da se menja....
To je cesta pojava kod iphonova, jer taj jedinstveni touch screen nije touch screen, koliko sam nacuo, nego je termo screen, jer ne reaguje na dodir, nego na promenu temperature....
Sve u svemu, taj ekran nije eplov patent, nego su ga kupili od, valjda finaca, koji ocigledno ga nisu odradili bas najbolje.....
Tako da, spremi 140-170 ojra, jer druge ti nema, ako hoces da ga koristis, naravno.....***....

Na sajtu http://www.iphone-srbija.com/index.php lepo pise da se iphone ne apdejtuje preko itunes jer ce fon postati zakljucan sto se i desilo kod doticnog...sad opet treba softverski otkljucati iphone...ako je to sad uopste i moguce.

Nazad
Vrh Dno