Šta je novo?

crko hard valjda

babac

Čuven
Učlanjen(a)
15.07.2005
Poena
619
e ovako hd WD2500JB PATA, star neki 2.5 god. Jedan dan mi kad sam upalio komp, poceo da ispusta zvuk trtrtrtrtrtrtrttrtr :) i komp nece da se upali ... Ja ga malo ostavio i okrenuo i upalio mi se. E danas opet poceo da trtka i culo se neki zvuk i poceo da smrdi kao otrov, citava soba mi smrdi od hd-a. E sad verovatno je je neko imao slican problem. Jel to znaci da je skroz crkao i da mi je sve otislo u bestrag ? Da odem odma da se obesim :) Da li je mozda crkla elektronika kad tako smrdi i jel se to moze popraviti ? Na njemu mi je sve sto sam dug period skidao .... pomoc preko potrebna

elektronika vrlo verovatno, ako je ostecenje veliko moze i glava da crkne tj elektronika na njoj.
Zamena elektronike ovde ne pomaze.
Mora da se "budzi"
Nikola

Ne mogu da shvatim zasto nisi bekapovao podatke cim ti se prvi put to desilo.

Zato sto je to jedan dan razlike. Mislio sam da rezem, ali moj rezac nesto se gubi pa nisam hteo da rizikujem da ga lose izrezem ... HD je pod garancijom ali sta mi vredi kad je otislo 220gb materijala :( Da sam znao da je to neki simptom ja bi reagovao ali kontao da se nesto se zabagovalo :(

Primetio sam da kod ulaza od napajanja za hd na ploci vidi se mala crna tackica ko da je pocelo da se topi pa je pocrnelo... Ali verovatno je sa donje strane ploce se to pocelo topiti... E sad ocu da pitam jer ovi kod garancije ce pokusati to da popravljaju ili ce mi tutnuti nov hd ?

E sad mi se pojavio novi prob kad palim komp. A u kompu mi je drugi hd, na kome je win, tamo kad ocitava memoriju i procesor, ispise mi "primary hard disk fail" i nece nastavi ... A kad ga ubacim u drugi racunar radi bez problema.

Poslednja izmena:
Imao sam isti problem pre godinu dana sa diskom koji ima slicnu oznaku (SATA verzija). Ja sam dodushe uspeo da uradim backup na vreme i da ga zamenim. Dobio sam isto WD kao zamenu. Taj je crko posle 3 meseca koriscenja (nisam uspeo da sacuvam podatke). Problem sam resio tako sto sledeci put nisam kupio WD :).

Poslednja izmena:
Imao sam isti problem pre godinu dana sa diskom koji ima slicnu oznaku (SATA verzija). Ja sam dodushe uspeo da uradim backup na vreme i da ga zamenim. Dobio sam isto WD kao zamenu. Taj je crko posle 3 meseca koriscenja (nisam uspeo da sacuvam podatke). Problem sam resio tako sto sledeci put nisam kupio WD :).

To je nesreca, kod mene kao u potpisu RAID 0 2x160GB WD + treci 400 GB WD sljaka bez problema vec dve i po godine, a svasta su preziveli, a osim toga retki su ljudi koje znam da imaju WD 160GB i vece a da su im crkli.

Pa verovatno si u pravu. Evo ja na primer josh uvek imam Maxtora starog vec 8 godina koji sljaka kao zmaj (taj komp sluzi samo za download tako da je opreterecenje diska poprilicno). Sa druge strane znam gomilu ljudi kojima je Maxtor crkavao i po tri diska za godinu dana.

Nazad
Vrh Dno