Šta je novo?

Crkla ploca a mozda i flopi, cd i hard

MarkoS

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Pre neki dan mi je crkao abit kd7e, jednostavno se komp ugasio, i nije vise hteo da se bootuje. Uzeo sam privremeno soltek 75frnl, instalirao sve drivere i nisam prethodno formatirao hard ni instalirao win(98se). :boom:

Problem je u tome sto kada u my computer izaberem flopy, kompu treba 10 sec da shvati da sam kliknuo, a onda kada pokusam da ga otvorim posle jos 15 sec kaze A: is not accesable, a led dioda za to vreme ne gori i ne cuje se nikakav zvuk.
CD (teac 540E 40x) je do sada radio kao secondary master i bio je povezan na ide 2 onim "redjim" kablom (kao od fd-a), a sada radi samo kada ga povezem sa "guscim" kablom (kao za hard), ali brlja ako ne iskljucim autorun. Ako je ukljucen, onda sa vremena na vreme otvara po 3 pocetne strane, a tada je kopiranje sa nekog cd-a strasno sporo (10Mb za 20min).
Za hard (quantum lct20) u Sandri dobijam 3550 posle 25 minuta radjenja testa, naspram ranijih 15000. A da budem iskren, nisam primetio da je sporiji u realnom radu.

Pitanje je sta da radim, tj. ima li leka ovim komponentama???

re

imam ispravnu elektroniku za
lct20...

pa ako te zanima mozemo
da probamo disk sa njom

ako hoces javi se

064/1329318

Re: re

duksa88 je napisao(la):
.........hocu ja tu LCT 20
Nikola........

elektroniku sam vec obecao
jednom coveku....
ako njemu ne bude trebala....
znacu za dan dva...
onda cu je prodavati....

sad sam samo ponudio da isprobamo
sta je sa gore navedenim hd-om...

pozdrav

Hocu naravno. Ajde javi kad budes slobodan, pa da dodjem do tebe ili ti do mene pa da isprobamo, svejedno.

re

poslao sam ti pm...

MarkoS je napisao(la):
Pre neki dan mi je crkao abit kd7e, jednostavno se komp ugasio, i nije vise hteo da se bootuje. Uzeo sam privremeno soltek 75frnl, instalirao sve drivere i nisam prethodno formatirao hard ni instalirao win(98se). :boom:

Problem je u tome sto kada u my computer izaberem flopy, kompu treba 10 sec da shvati da sam kliknuo, a onda kada pokusam da ga otvorim posle jos 15 sec kaze A: is not accesable, a led dioda za to vreme ne gori i ne cuje se nikakav zvuk.
CD (teac 540E 40x) je do sada radio kao secondary master i bio je povezan na ide 2 onim "redjim" kablom (kao od fd-a), a sada radi samo kada ga povezem sa "guscim" kablom (kao za hard), ali brlja ako ne iskljucim autorun. Ako je ukljucen, onda sa vremena na vreme otvara po 3 pocetne strane, a tada je kopiranje sa nekog cd-a strasno sporo (10Mb za 20min).
Za hard (quantum lct20) u Sandri dobijam 3550 posle 25 minuta radjenja testa, naspram ranijih 15000. A da budem iskren, nisam primetio da je sporiji u realnom radu.

Pitanje je sta da radim, tj. ima li leka ovim komponentama???

Fdd
udji u bios standard cmos features pa podesi drive A da bude 1.44m,3.5in.
Ono sto si ti uradio je pogresno. Jednostavno moras najmanje da izbrises stari windows i da ides na cistu instalaciju sa drajverima za novu plocu.
Za ide sekciju moraces da ukljucis dma u device manageru. hdd a stavi na primary master i ukljuci ga ata66 kablom (sirokim) na plocu kao ide 1.
Za cdrw isto ukljuci dma u device manageru a podesi ga da bude secondary master i sirokim kablom ukljuci na plocu kao ide2.

1. Tako i stoji u biosu, ali jednostavno ne radi
2. Ukljucio sam dma, i postigao skor 12500 za hard. Ono sto me cudi je to sto ova opcija nije deo nf2 all in 1 drivera, za razliku od via 4in1. Hard sam prosle nedelje odneo do gsimona i overio se da na njegovom kompu(asus tusl... celli) radi sasvim normalno i postigao skor 14000, koliko sam imao i ranije.
3. Komp nece da se upali uopste kada cd ne prikljucim ata100 kablom, koji vise i nemam (otisao sa plocom na reklamaciju), tako da nema nista od ovoga. A moram da dodam da sam kod gsimona odneo i cd, i tamo je sasvim normalno radio.

Uzrok ovim bugovima lako moze biti to sto jos uvek nisam formatirao C, pa ponovo sve instalirao, a lako moze biti i da je ploca bagovita, posto je kupac vratio posle 15 dana pod izgovorom da hoce NF7 valjda. A iako na ploci pise FSB333 nisam uspeo da postignem stabilan rad na vecoj magistrali od 148(296)MHz, sa ncp pc2700 333 memorijom, koja provereno radi kao ddr333 5222 2.5V!
Hvala svima na odgovorima i pomoci, pogotovo gsimonu!

Nazad
Vrh Dno