Dakle, kada uključim napajanje lampica na ploči zasvetli zeleno. Kada pritisnem taster za uključivanje računara svi ventilatori (grafička, procesor, napajanje i kućište) prorade, a na DVD-u se upali lampica i uređaj se normalno ponaša, ali na ekranu nema ničega.
Probao sam sa zamenom grafičke (AGP) na ekranu ništa.
Probao sam sa zamenom memorije opet ništa.
Meren je napon na napajanju i on je OK. Probao sam sa drugim napajanjem (za svaki slučaj) idalje nije bilo nikakvog ispisa na monitoru.
Izavadio sam sve ostale kartice idalje ništa.
Umesto AGP stavljena je neka PCI grafička i opet ništa.
Na kraju je izvađena baterija i probano da se prespajanjem "deblokira" BIOS - ništa.
HDD je proban na drugom računaru i normalno radi.
Pretpostavljam da je problem do proče. Pa u vezi sa tim imam par pitanja.
Ima li leka za ploču (s obzirom na simptome)?
Kako da proverim nije li problem do procesora (A64 2800+ S754)?
Da li napajanje (350W kung-fu 6 godina staro) može da uzrokuje ovakav kvar iako su naponi koje daje idealni?
Da li je neko od Vas imao iskustvo sa ASROCK K8A780LM pločom (jedina ploča sa AMD 760g za S754 procesor)?
Pozdrav
Probao sam sa zamenom grafičke (AGP) na ekranu ništa.
Probao sam sa zamenom memorije opet ništa.
Meren je napon na napajanju i on je OK. Probao sam sa drugim napajanjem (za svaki slučaj) idalje nije bilo nikakvog ispisa na monitoru.
Izavadio sam sve ostale kartice idalje ništa.
Umesto AGP stavljena je neka PCI grafička i opet ništa.
Na kraju je izvađena baterija i probano da se prespajanjem "deblokira" BIOS - ništa.
HDD je proban na drugom računaru i normalno radi.
Pretpostavljam da je problem do proče. Pa u vezi sa tim imam par pitanja.
Ima li leka za ploču (s obzirom na simptome)?
Kako da proverim nije li problem do procesora (A64 2800+ S754)?
Da li napajanje (350W kung-fu 6 godina staro) može da uzrokuje ovakav kvar iako su naponi koje daje idealni?
Da li je neko od Vas imao iskustvo sa ASROCK K8A780LM pločom (jedina ploča sa AMD 760g za S754 procesor)?
Pozdrav