Šta je novo?

Crkava graficka?

CikaKURE

Cenjen
Učlanjen(a)
27.03.2011
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 4770K / Noctua NH-U12P SE2
Matična ploča
AS Rock Z87 Pro3
RAM
12gb
GPU
GTX 1060 6gb
Storage
NVME + SSD + HDD
PSU
Zalman ZM850HP
Kućište
Chieftec Dragon Full Tower
Imam sledeci problem. Kada upalim racunar, digne se windows, pokaze desktop i samo se cuje zvuk raskacivanja hardwera i ugasi se monitor. Cuje se nekad i po 10 puta za redom zvuk uljucivanja/iskljucivanja hardwera ali ne daje sliku. Resetujem racunar, on se upali ali sa nekom bezveze malom rezolucijom. Par puta reset, vadjenje kabla i upali se normalno. Kada se jednom upali, sve radi normalno. Igre, pod opterecenem radi, sve kako treba. Dok je tako zagrejan, mogu racunar gasiti i paliti bez problema. Problem se javi samo kad duze stoji ugasen. Da li je problem grafika ili nesto drugo?

Graficka je dobro u lezistu, instalirao drajvere nove.

Juce kad sam ga ugasio kroz windows samo ugasio monitor, masina jos ostala da radi dok nisam iskljucio kabal. Posle toga mi tastatura nije radila do nism upalio i ugasio racunar. Mozda i jeste napajanje.

Verovatno. Treba probati i nov sistem da eliminises softver a najbolje graficku probati u drugom racunaru.

ne mora nov sistem,but nekog liveboot-a kao npr streleca ili nekog linuksa dabluje sasvim fino umesto.mada ako napajanje ima problem na sata granama,neće ni to reći ništa.

najpotpunije pa i najpraktičnije je da nosiš kod nekog sa provereno ispravnim računarom sa grafičkom slične ili jače potrošnje.

Moze biti i do kabla od monitora, mada ne bi trebalo da zabode racunar (tastatura).

Jel koristis displayport?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Koje je napajanje u pitanju? 99% je neki LC power od oko 500W, tako da to lepo ide u djubre. Ako je neko drugo, starije a brendirano, onda je vrlo moguce da su kondenzatori nabubreli/iscureli, pa ih samo zameni i radice normalno.

Jel koristis displayport?

Da, koristim bas display port? Pre godinu, dve je prestala grafika da mi daje sliku na DVI. HDMI i DP rade normalno.

Koje je napajanje u pitanju? 99% je neki LC power od oko 500W, tako da to lepo ide u djubre. Ako je neko drugo, starije a brendirano, onda je vrlo moguce da su kondenzatori nabubreli/iscureli, pa ih samo zameni i radice normalno.

U pitanju je neko Raidmax mislim, na poslu sam sada. Ima mozda cak 800w, ovde sam ga preko foruma kupio i lepo platio.

Probaj drugi dp kabl ili hdmi, bilo je problema vezanih za starije dp kablove

Koristim adapter DP to DVI, tako funkcionise vec godinu, dve otkad DVI port nece da radi. Nema mi monitor HDMI ulaz. HDMI koristim za TV i radi normalno.

Vrh Dno