Šta je novo?

Crkao hard disk u laptopu

acid666

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2011
Poena
154
Bratov hp laptop ima fujitsu hdd od 500Gb, i od jednom je prestao da radi. Nije ga video cak ni u biosu, do tog trenutka je sasvim ok radio.
Da bi iskljucio opciju da je crkao kontroler na njegovoj ploci prebacio sam hdd u moj stari laptop i on ga u grubo da kazem svaki drugi put kad upalim komp vidi, ali ne moze da pristupi njemu. Pokusao sam da ubacim linux na usb memoriju, ali i kad laptop vidi hdd, u linuxu ga nema (ubuntu). Probao sam i lucid puppy da instaliram, isti slucaj.
Posle sam na pc-u instalirao portable nero i napravio boot cd, i to je neki caldera dr-dos iz tog nera. Sa onim osnovnim komandama iz dosa uspeo sam da vidim neke foldere na hard disku, i to one sa slikama koji mi jedino i trebaju, jer su mu tu slike cerke, nije imao backup na zalost.
Ponadao sam se da cu uspeti da skinem slike na flash, ali flash memorija nije bila vidljiva. Ubacio sam drugi flash koji je imao instalaciju win7, i njega je video (sto mi je bilo skroz cudno).
Napravio sam novi butabilni cd, i na njega stavio neki necromancer DOS commander pokrenuo, i sad vidi i flash i hdd.
Kada sam pokusao da kopiram fajlove najzad, prijavio mi je nemam mesta na flashu, iako ima mesta koliko hoces. Koliko se secam, prikazuje i na ostalim vidljivim lokacijama da nema slobodnog prostora.

Jel postoji neki nacin da i to prevazidjem?
I jel neko ima predpostavku kakav je to kvar?
Jel ima jos neki nacin da utvrdim sta je sa hdd-om i kako da izvucem slike iz njega?

Laptop u kome je crkao: HP Pavillion dv6-1370ev
Model hard diska: Fujitsu MJA2500BH 500Gb
Laptop koji vidi hdd: Fujitsu Siemens Li1718

Ovo je pokusaj dijagnostikovanja pomocu hirens boot-a
IMG_20150106_164818.jpg

Vrh Dno